Ένα viral βίντεο στο TikTok έγινε η αφορμή να συζητηθούν πολύ οι αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι χαμηλοί μισθοί είναι άλλωστε ο βασικός λόγος που το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και γενικά η χώρα «χάνει» προσωπικό. Ο Απόστολος Ηρακλέους δεν είναι εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα και αγανακτισμένος από την πολύωρη και κακοπληρωμένη εργασία σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα μας, την εγκατέλειψε πριν επτά χρόνια για την Ιρλανδία.

Ο ίδιος δήλωσε δημοσίως ότι για μια 12ωρη βάρδια τη νύχτα των Χριστουγέννων πληρώθηκε με 820 ευρώ μεικτά, προκαλώντας την έκπληξη των συναδέλφων του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Δεν είναι, όμως, μόνο η βραδιά των Χριστουγέννων.

«Από φίλους μου νοσηλευτές στον ιδιωτικό τομέα ξέρω ότι παίρνουν από 800 έως 1.100 ευρώ το μήνα. Εδώ στην Ιρλανδία δεν πέφτεις κάτω από 3.100 ευρώ το μήνα και το ποσό αυξάνεται αναλόγως τα νυχτερινά που κάνεις», σημειώνει στο ygeiamou.gr. Περιγράφει δε τις εργασιακές συνθήκες πολύ καλύτερες, αφού η δουλειά του είναι τρεις ημέρες επί 12 ώρες την εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει η έννοια της εφημερίας.

Ο κ. Ηρακλέους έχει στήσει τη ζωή του λίγο έξω από το Δουβλίνο και θα επέστρεφε στην Ελλάδα μόνο με μισθό νοσηλευτή πάνω από…2.500 ευρώ, όπως λέει.

Ολόκληρη η συζήτηση στο podcast που ακολουθεί: