Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και πιο έντονα επιθετικής και βίαιης συμπεριφοράς των ανηλίκων με πλήθος περιστατικών bullying, ξυλοδαρμών και άλλων ακραία επικίνδυνων συμπεριφορών.

Συχνά οι γονείς πέφτουν από τα σύννεφα με την απροσδόκητη στα όρια του παραβατικού, συμπεριφορά των εφήβων παιδιών τους και επιλέγουν τιμωρίες που, εν αγνοία τους, μπορεί αντί να νουθετήσουν το παιδί να το σπρώξουν σε ακόμη πιο επικίνδυνες συμπεριφορές.

Τα ερωτήματα και οι παρανοήσεις πολλές. Στο podcast που ακολουθεί τις απαντά η δρ Λίζα Βάρβογλη ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Η δρ Βάρβογλη εξηγεί πόσο δικαιολογημένο είναι οι έφηβοι να φλερτάρουν με την παρανομία και την παραβατικότητα, αλλά και ποιος είναι ο ουσιαστικός, αλλά ξεχασμένος, ρόλος των γονέων στην προστασία του παιδιού τους.

Μας αποκαλύπτει την αποτελεσματική μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει το παιδί στη δύσκολη και επαναστατική εφηβεία, αλλά και τα λάθη που κάνουν οι γονείς όταν επιλέγουν τιμωρίες για τα «ζωηρά» παιδιά τους, αλλά και όταν δεν θέτουν από νωρίς όρια στο παιδί.

Ακούτε τη συζήτηση στο podcast που ακολουθεί: