Ο σύγχρονος κόσμος διέπεται από έναν διαρκή αγώνα για κατάκτηση υλικών αγαθών και ένα συνεχές αίσθημα ανικανοποίητου. Η ευτυχία και η ικανοποίηση από τη ζωή έχουν συσχετιστεί απόλυτα με την απόκτηση. Επικρατεί η εντύπωση πως, όσα περισσότερα παίρνουμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε.

Ολοένα και περισσότερες μελέτες, ωστόσο, αναδεικνύουν το εντελώς αντίθετο: Δίνοντας, καταφέρνουμε τελικά να παίρνουμε περισσότερα. Προσφέροντας, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι. Γιατί;

Η ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές δράσεις προσφοράς, δηλαδή πράξης αγάπης, μπορούν να ωφελήσουν την ψυχική μας υγεία, ενισχύοντας την ικανοποίησή μας για τη ζωή.

Με αφορμή την 5η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί με γενική απόφαση του ΟΗΕ ως  Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας και έχει ως στόχο να τιμήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς βοηθούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, το ygeiamou ζήτησε από την κυρία Θεοτοκά να μας αποκαλύψει τον τρόπο που η ανιδιοτελής προσφορά μπορεί να μας οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην προσωπική μας ευτυχία.

Ακούστε την στο podcast που ακολουθεί: