Κάθε χρόνο, κοντά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και ενώ ο υδράργυρος έχει μαρτυρήσει τον ερχομό του καλοκαιριού, έρχεται στο προσκήνιο μια λοίμωξη του αναπνευστικού συνυφασμένη με τα ταξίδια και τα κλιματιστικά. Δεν είναι άλλη από τη Νόσο των Λεγεωναρίων, την περιλάλητη ως «τρόμο των ταξιδιωτών» που, πέρα από μια πικρή ιστορία για τις απαρχές της, τη συνοδεύουν έως σήμερα μύθοι και αλήθειες. Πόσο επικίνδυνη είναι; Μπορούμε να προφυλαχθούμε; Γιατί στοχοποιήθηκαν τα κλιματιστικά για τη μετάδοσή της; Πρέπει πράγματι να τα φοβόμαστε;

Για όλα τα παραπάνω μιλά στο podcast του ygeiamou η κ. Ελισάβετ Μουρατίδου, Επιδημιολόγος, MSc/ EPIET Alumna στο Τμήμα Λοιμώξεων του Αναπνευστικού, Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στο πλαίσιο της συζήτησης, η ειδικός ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με τη λοίμωξη, προσδιορίζει τις ευάλωτες ομάδες και εξηγεί τους τρόπους που παρακολουθείται και προλαμβάνεται η νόσος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως καταγράφονται και στη σελίδα του ΕΟΔΥ eody.gov.gr.

Ακούστε όλη τη συζήτηση για τη Νόσο των Λεγεωναρίων -όπως και γιατί δεν πρέπει να σας τρομάζουν τα κλιματιστικά- στο podcast που ακολουθεί.