Μια μοναδική τοιχογραφία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα, δημιούργησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Mattia Campo DallOrto, σε κτίριο έναντι του παλιού εργοστασίου «Οινοπνεύματος» στον Βόλο.

Το εντυπωσιακό graffity παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών “CityCall“, που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας η ομάδα UrbanAct. 

Το “CityCall“«τροφοδοτεί» το μοναδικό στην Ελλάδα «Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών» (πάνω από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες).

Ο τίτλος της τοιχογραφίας για τα αδέσποτα ζώα είναι “A day in a diary of a Voiceless” και απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Mattia Campo DallOrto: «Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Η ομάδα URBANACT 2019

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα σκύλο σε ανθρώπινο σώμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν».

Στα εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της UrbanAct και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, οι οποίοι με την παρουσία τους ευχαρίστησαν τον καλλιτέχνη για το έργο του.