Τα τέσσερα από τα πέντε κουταβάκια είναι αδελφάκια: δύο κοριτσάκια και δύο αγοράκια. Είναι περίπου 30 – 40 ημερών, και βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στο χωριό Λαγκάδια Νομού Αρκαδίας.

Ήταν το τριήμερο των Φώτων που ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης δέχτηκε τηλεφώνημα από εκδρομείς, οι οποίοι τους ενημέρωναν ότι σε χωράφι του χωριού Λαγκάδια βρίσκονται τέσσερα κουτάβια.

Οι εθελοντές του Συλλόγου ενεργήσαν με ταχύτητα και προθυμία. Πήγαν στο σημείο και πήραν τις τέσσερις ψυχούλες.

«Είναι πολύ καλά σκυλάκια: παιχνιδιάρικα, χαδιάρικα και πολύ φιλικά με τους ανθρώπους. Ακόμη και οι σχέσεις τους με τα άλλα σκυλιά είναι πολύ καλές», λέει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, Γιώργος Ζαφειράκης.

Τα τέσσερα αδελφάκια έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο, όπως και αποπαρασίτωση, και όταν ενηλικιωθούν, υπολογίζεται ότι θα είναι μεσαίου μεγέθους.

Τη Βαβουζέλ, όπως την προσφωνούν οι εθελοντές, την εγκατέλειψαν στη Μεγαλόπολη τα Χριστούγεννα. Την εντόπισαν εκδρομείς, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους εθελοντές του Πολιτιστικού ΦιλοζωικούΣυλλόγου Τρίπολης.

Η Βαβουζέλ

Η Βαβουζέλ είναι ημίαιμο τσοπανόσκυλο, περίπου 50 – 60 ημερών.

Αγαπά πολύ τα χάδια και της αρέσει να παίζει. Τα πηγαίνει πολύ καλά με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα.

Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Ζαφειράκης, τις τελευταίες εβδομάδες τη βάζουν, για κάποιες ώρες, στον ίδιο χώρο που βρίσκονται τα προβατάκια, τα κατσικάκια και τα άλογα, για να εξοικειωθεί μαζί τους.

Και καθώς η φύλαξη των κοπαδιών «κυλά στο αίμα της», τα πηγαίνει περίφημα μαζί τους.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης φροντίζει, εκτός από τα κουταβάκια, 220 σκύλους, οκτώ γάτες, 17 άλογα και γαϊδουράκια, πέντε χελώνες νερού, ένα χάμστερ, δύο κουνελια, τρία πρόβατα (διασώθηκαν από τις φωτιές του 2021), δύο κατσίκες και δύο γουρούνια (τα προόριζαν για σφαγή).

Η Βαβουζέλ έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια της και έχει κάνει αποπαρασίτωση.

Πέντε «ορφανά» κουταβάκια, λοιπόν, μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή και να σας χαρίσουν στιγμές αξέχαστες.

Αν θέλετε να ανοίξετε την πόρτα του σπιιού σας σε ένα κουταβάκι, ή να βοηθήσετε το έργο των εθελοντών, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Σελίδα του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο fb.

Διαβάστε επίσης