Τον Ρίο τον έφερε στον κόσμο μια αδέσποτη σκυλίτσα, που γέννησε τα κουτάβια της στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Την τρυφερή του ηλικία την έζησε, μαζί με τα αδελφάκια του, σε έναν χώρο όπου ο κίνδυνος παραμόνευε κάθε λεπτό.

Όμως ο Ρίο και τα αδερφάκια του είχαν τύχη βουνό. Εθελόντριες ενημερώθηκαν για την ύπαρξή τους και έσπευσαν στο σημείο. Όταν τα βρήκαν, ήταν, περίπου, τριών μηνών.

«Ο Ρίο είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση γέννας στα σκουπίδια. Στην κυριολεξία βρέθηκε μέσα σε σκουπίδια. Γόνος αδέσποτης μανούλας, έζησε τους πρώτους μήνες της ζωής του σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον, στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Στάθηκε τυχερός, όμως, καθώς βρέθηκε στο δρόμο μας», αφηγείται η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, κυρία Λία Τζανιδάκη.

Οι εθελόντριες, λοιπόν, πήραν τα κουτάβια και τα μετέφεραν σε πανσιόν, για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Τα αδελφάκια του Ρίο υιοθετήθηκαν, αλλά εκείνος παραμένει εκεί γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις φοβίες που απέκτησε κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Και δεν τον έπαιρνε κανείς…

Οι εθελόντριες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Βλέποντας ότι ο Ρίο δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις φοβίες του, αποφάσισαν να τον πάρουν από την πανσιόν και να τον βοηθήσουν να τις ξεπεράσει. Έτσι εδώ και έναν χρόνο ο Ρίο φιλοξενείται από εθελόντρια.

«Στην αρχή της ζωής του ήταν φοβικός με τους ανθρώπους και, παράλληλα, φοβόταν τους δυνατούς θορύβους από φορτηγά κι άλλα βαρέα οχήματα. Ήταν, όμως, πάντα άνετος και αγαπημένος με τα άλλα σκυλάκια και γατάκιαΑφού μας εμπιστεύτηκε, καταφέραμε να βελτιώσουμε αυτή τη συμπεριφορά σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Και είμαστε πολύ περήφανες για το πανέμορφο αγόρι μας!», τονίζει η εθελόντρια.

Σήμερα, ο Ρίο είναι περίπου τριών ετών, στειρωμένος, εμβολιασμένος, και τα κιλά του είναι μόλις 15«Περπατάει τέλεια με λουρί, κάνει όλες τις ανάγκες του στη βόλτα, και μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα, αλλά και να συνυπάρξει με άλλα ζωάκια. Είναι ένα τρυφερό αγοράκι, που αισθάνεται ασφάλεια σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Αποζητά τα χάδια και τη συναναστροφή. Είναι τσαχπίνης και εξαιρετικός “ζητιάνος”, όταν ανακαλύψει λιχουδιές, ή, απλά, το φαγητό του!», περιγράφει η κυρία Τζανιδάκη.

Ο Ρίο είναι ένας σκυλάκος με ευαισθησίες, που με την κατάλληλη καθοδήγηση δείχνει να ξεπερνά σιγά-σιγά τις φοβίες του. Έχει ανάγκη έναν άνθρωπο που θα του προσφέρει ήρεμο περιβάλλον, ασφάλεια, πολλή αγάπη και κατανόηση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τον Ρίο: 6947.903.110 και 6932.578.700.

 

Διαβάστε επίσης