Η Ρόξυ είναι μία νεαρή σκυλίτσα ενός έτους.

Δεν γεννήθηκε στον δρόμο, ούτε έζησε τη νεαρή της ηλικία ως αδεσποτούλα.

Είχε σπίτι, όμως η οικογένειά της (;) δεν της δικαιολόγησε ποτέ την κουταβίσια της συμπεριφορά: τις σκανδαλίες, τα δαγκωματάκια, τα παιχνίδια, την παρορμητικότητα, τον ενθουσιασμό της.

Την «εξόριζαν» στον κήπο, την έδεναν και την άφηναν μόνη. Στην πιο τρυφερή της ηλικία. Και την πλήγωσαν βαθιά συναισθηματικά. Της στέρησαν τα χάδια, τη φροντίδα και την αγάπη στα κουταβίσια της χρόνια.

Η πρώην οικογένεια της (;) δεν θέλησε ποτέ να την κατανοήσει και να της μάθει καλούς τρόπους συμπεριφοράς, ακόμα κι όταν βρέθηκε στον δρόμο τους η επαγγελματίας θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, Ασπασία Σκιαδαρέση.

Και αποφάσισαν να την ξεφορτωθούν.

Η Ρόξυ

Όταν το πληροφορήθηκε η εκπαιδεύτρια, χωρίς δεύτερη σκέψη ανακοίνωσε στην οικογένεια ότι είναι πρόθυμη να πάρει τη Ρόξυ και να της βρει ένα σπίτι. Και τότε η Ρόξυ με την προικούλα της (μπολ, κρεβατάκι κι ένα παιχνίδι) παραδόθηκε στην κυρία Σκιαδαρέση.

Και η ζωή της άλλαξε.

Ένιωσε τη ζεστασιά του σπιτιού, το τρυφερό άγγιγμα, τη στοργή και τη φροντίδα. Έδειξε πόσο πρόθυμη και συνεργάσιμη είναι όταν την προσεγγίζεις με το σωστό τρόπο.

Η Ρόξυ σήμερα έχει διδαχτεί τις ασκήσεις «Κάτσε», «Ξάπλα», «Μείνε», και έχει μάθει να μη χοροπηδά πάνω στους ανθρώπους, όταν τους καλωσορίζει.

«Είναι πολύ ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας. Λατρεύει τους ανθρώπους και έχει τόση ανάγκη να την αγαπάς… Μπορεί να κάθεται με τις ώρες να τη χαϊδεύεις. Είναι τρυφερή και της αρέσει πολύ να τρέχει, όπως και το παιχνίδι. Τρελαίνεται να της πετάς το μπαλάκι, να την κυνηγάς και να σου φέρνει πράγματα. Είναι πανέξυπνη και… άτσαλη», περιγράφει η επαγγελματίας θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, Ασπασία Σκιαδαρέση, και συμπληρώνει ότι: «Είναι ψηλή και δεν έχει την αίσθηση του όγκου της.

Είναι ένα δυνατό ζώο και απολαμβάνει να βρίσκεται σε κήπο. Φυσικά, ένας σκύλος πρέπει να κοιμάται μέσα στο σπίτι, ή σε έναν προστατευμένο και ασφαλή χώρο. Και, βέβαια, πάντα να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται και εντός σπιτιού».

Όπως λέει η εκπαιδεύτρια, η Ρόξυ είναι μία σκυλίτσα που έχει ανάγκη από βόλτες, κι από τη φροντίδα και την καθοδήγηση ενός ανθρώπου.

«Είναι ένα ζώο που, εάν ασχοληθείς μαζί του, μπορεί να μάθει πολλά πράγματα».

Η Ρόξυ τα πηγαίνει πολύ καλά με τα παιδιά, αλλά η εκπαιδεύτρια επισημαίνει ότι λόγω μεγέθους θα ήταν προτιμότερο, η σκυλίτσα να υιοθετηθεί από οικογένεια με παιδιά έξι ετών και πάνω.

Η Ρόξυ είναι 27 κιλά και έχει ύψος 0,65 μ.

Έχει κάνει όλα τα εμβόλια, όπως και αποπαρασίτωση, και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για στείρωση. Επίσης, θα τσιπαριστεί.

Όπως αναφέρει η κυρία Σκιαδαρέση, τα έξοδα θα τα αναλάβει η πρώην «μαμά» της, που θα προσφέρει και δύο σάκους τροφής σε όποιον την υιοθετήσει.

Η Ρόξυ ζει στην Πάτρα και φιλοξενείται από την κυρία Σκιαδαρέση.

Αναμένει τον άνθρωπό της.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη Ρόξυ: 697. 890.5675.