Έκλαιγε όλο το βράδυ. Για να την ακούσουν. Να μάθουν ότι υπάρχει.

Εκεί, στο Αιγάλεω, σε μια μάντρα αυτοκινήτων. Μόνη, δεμένη από το λαιμό, κρυμμένη από τα βλέμματα των περαστικών.

Νωρίς το πρωί, το κλάμα σταμάτησε. Το ουρλιαχτό σίγησε. Η Πέρλα είχε βρει τρόπο να απελευθερωθεί από την αλυσίδα της και να το σκάσει.

Έτρεξε απέναντι, βρήκε μια είσοδο πολυκατοικίας ανοιχτή και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά, ώσπου σταμάτησε στον 5ο όροφο. Έξω από μια πόρτα. Εκεί που μύριζε άλλα σκυλιά. Και περίμενε.

Η πόρτα άνοιξε και, τότε, όλα άλλαξαν άρδην για την Πέρλα.

Η Πέρλα

Στο σημείο σπεύδει ο επαγγελματίας θετικός εκπαιδευτής σκύλων, Σωτήρης Κοντάκος, και την παίρνει.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να πάει στον ιδιοκτήτη της μάντρας -μένει κοντά κι άκουγε όλο το βράδυ την Πέρλα να κλαίει- και να τον ρωτήσει εάν έχασε κάποιο σκυλάκι. Η απάντηση ήταν: «ναι».

Η ανταπάντηση ήταν ότι δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ευζωίας του ζώου, κι εκείνος δέχτηκε να την παραδώσει στον κ. Κοντάκο.

Η Πέρλα φιλοξενείται σε πανσιόν σκύλων, μέχρι να βρεθεί οικογένεια που να θελήσει να την υιοθετήσει. Και εκδηλώνεται ενδιαφέρον από μία οικογένεια.

Ο κ. Κοντάκος αναλαμβάνει, αφιλοκερδώς, την εκπαίδευσή της, όπως και της οικογενείας, αλλά διαπιστώνει ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της Πέρλας.

Η Πέρλα φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στην πανσιόν, όπου παραμένει.

«Είναι 13 μηνών, τα πηγαίνει πολύ καλά με τους ανθρώπους και περίφημα με τα παιδιά. Δεν ενοχλεί τις γάτες. Είναι πολύ κοινωνικό σκυλί και υγιέστατη», διευκρινίζει ο κ. Κοντάκος και συμπληρώνει: «Η Πέρλα θα δοθεί σε οικογένεια που διαμένει εντός Αττικής, και θα αναλάβω την εκπαίδευσή της χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η οικογένεια που θα την υιοθετήσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η καθημερινή βόλτα είναι αναγκαία – τρεις φορές την ημέρα, για τις φυσικές της ανάγκες. Επίσης, είναι ένας σκύλος που έχει ανάγκη την εκτόνωση και το παιχνίδι, τρεις φορές την εβδομάδα. Η Πέρλα είναι υπέροχη».

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την Πέρλα: 694.0570.454

O επαγγελματίας θετικός εκπαιδευτής σκύλων, Σωτήρης Κοντάκος