Ακρωτηριάστηκαν με βίαιο τρόπο, όχι με χειρουργική επέμβαση, μέσα σε φρικτούς πόνους.

Το έλλογο (;) ον, ο άνθρωπος, τους έκοψε άκρα του σώματός τους: αυτιά και ουρά. Και, στη συνέχεια, τα πέταξε στο δρόμο.

Η Δημητρούλα και ο Τζίμης είναι περίπου τριών μηνών.

Βρέθηκαν από φιλόζωο στην Κόρινθο, κοντά στον Προαστιακό, ο οποίος ενημέρωσε τον Σύλλογο Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης) και οι εθελοντές έσπευσαν στο σημείο.

Αντίκρισαν τα δύο κουταβάκια, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, να τους κοιτάζουν με μάτια φοβισμένα και να προσπαθούν να διαφύγουν.

Γιατί η εμπειρία που είχαν από τον άνθρωπο ήταν ο πόνος. Η κακομεταχείριση.

Καταφέρνουν να τα γραπώσουν και από τότε φιλοξενούνται σε χώρο των εθελοντών.

Ήταν 26 Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου, όταν οι εθελοντές διέσωσαν τα σκυλάκια. Και λόγω της ημέρας τα «βάπτισαν» Δημητρούλα και Τζίμη.

Τα αυτάκια και η ουρίτσα της μικρής είναι κομμένα σύριζα με ψαλίδα, ενώ μέρος της ουρίτσας του μικρού έχει αφαιρεθεί με μαχαίρι, όπως μας λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Η Δημητρούλα

«Τις πρώτες ημέρες τα κουτάβια ούρλιαζαν, όταν πήγαινε κάποιος να τα χαϊδέψει. Γιατί τα χέρια του ανθρώπου τα είχαν συνδέσει με το πιο δυσάρεστο σωματικό αίσθημα: τον πόνο», τονίζει η κυρία Φραγκιάδου, και συμπληρώνει ότι σήμερα ο Τζίμης, όταν του προσφέρεις τροφή με το χέρι σου, πλησιάζει διστακτικά, ενώ η Δημητρούλα αρνείται, ακόμα.

Ο Τζίμης

Είναι δύο κουτάβια που χαίρονται να παίζουν με τους συνομηλίκους τους και τα βράδια δεν αποχωρίζονται το ένα το άλλο. Κοιμούνται παρέα.

Είναι υγιέστατα, έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο και αποπαρασίτωση – τα έξοδα τα κάλυψε ο φιλόζωος που τα εντόπισε.

Ο σωματικός πόνος μπορεί να έχει επουλωθεί, όμως ο ψυχικός εξακολουθεί να «καίει».

Για τη Δημητρούλα και τον Τζίμη ζητείται άνθρωπος που θα απαλύνει τον πόνο της ψυχής τους. Και θα τους δείξει ότι τα χέρια του ανθρώπου δεν προκαλούν πόνο, αλλά μπορούν να τους προσφέρουν χάδια, τροφή, νερό, φροντίδα και αγάπη.

Για τη Δημητρούλα και τον Τζίμη, τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.677.4532