Στη μείωση των εγκαταλελειμμένων κουταβιών αποσκοπεί το επιδοτούμενο πρόγραμμα στειρώσεων δεσποζόμενων σκύλων που πρόκειται να υλοποιήσει το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης – Αλιβερίου ΚΥΜΑ.

Με σύνθημα «Όχι άλλα κουτάβια σε κάδους σκουπιδιών» το φιλοζωικό σωματείο παροτρύνει τους ιδιοκτήτες/κηδεμόνες θηλυκών σκύλων να στειρώσουν τις σκυλίτσες τους με χαμηλό κόστος.

Σε λιγότερο από ενάμισι μήνα (από 10/5 έως 20/6/2020 ) περισυνέλεξαν 129 εγκαταλελειμμένα κουτάβια από διάφορα σημεία του Δήμου.

Επιθυμία των ανθρώπων του σωματείου είναι να μειωθούν οι ανεπιθύμητες οικόσιτες γέννες, που είναι η κύρια πηγή δημιουργίας παρατημένων κουταβιών.

Το κόστος της στείρωσης είναι 50 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον ΦΠΑ.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, αν η σκυλίτσα τους δεν φέρει μικροτσίπ, η ηλεκτρονική σήμανση του ζώου, αλλά και η καταχώρησή του στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ, είναι απαραίτητη και στοιχίζει 20 ευρώ.

«Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι στειρώσεις θα γίνονται κάθε ένα Σαββατοκύριακο του μήνα και για έναν χρόνο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του κτηνίατρου Δ. Τράκα, ο οποίος θα έρχεται από την Αθήνα, ενώ ο κτηνίατρος Γ. Κουσερής μας παραχωρεί τον χώρο του κτηνιατρείου του για την πραγματοποίηση των στειρώσεων», διευκρινίζει η Ζήκα Μπακέλα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου ΚΥΜΑ.

Και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την άρνηση των τοπικών κτηνιάτρων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Όσοι επιθυμούν να στειρώσουν την σκυλίτσα τους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Δήμο, ή να καλέσουν στο 698.861.7170.

Επίσης, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο email: kymastrays@gmail.com.

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού δηλώσουν ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας, τηλέφωνο και όνομα σκύλου, θα ειδοποιηθούν για διαθέσιμο ραντεβού.