Έχει η ευεξία ηλικία; Ναι έχει και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την υπολογίσετε με τη wellness εφαρμογή που σας επιτρέπει να την αλλάξετε προς το καλύτερο!

Εσείς νιώθετε πως είστε στην ηλικία που δείχνουν τα κεράκια που σβήσατε στα προηγούμενά σας γενέθλια; Είναι γεγονός πως η χρονολογική ηλικία δε συμβαδίζει πάντα με τη βιολογική μας ηλικία, πόσο χρονών είναι δηλαδή ο οργανισμός μας. Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, και κυρίως οι καθημερινές μας επιλογές: από την ισορροπημένη διατροφή με πλήθος λαχανικών και φρούτων και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, μέχρι μια συστηματική ρουτίνα άσκησης. Έτσι νιώθουμε όμορφα από μέσα προς τα έξω, νιώθοντας όλο και μεγαλύτερη ευεξία.

Το γνωρίζατε, όμως, ότι και η ευεξία μπορεί να έχει τον δικό της αριθμό, υποδεικνύοντας τη μοναδική της ηλικία; Σε αντίθεση με τη χρονολογική, την ηλικία μας με βάση την ημερομηνία γέννησης, η ηλικία της ευεξίας μπορεί να αλλάξει, αρκεί να ακούσουμε το σώμα μας συνολικά και να προσαρμόσουμε τις συνήθειές μας στις μοναδικές του ανάγκες.

Βρείτε τη wellness ηλικία σας

Σε κάθε χρονικό σημείο της ζωής μας, χρειάζεται να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα μας, για να του προσφέρουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Γνωρίζοντας και την ηλικία της ευεξίας μας, του χαρίζουμε αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη μέσα από την κίνηση και την άσκηση που του ταιριάζει. Το Technogym Checkup είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, κομβικό touchpoint στο Οικοσύστημα της Technogym, προκειμένου να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, με στόχο τη συνολική μας ευεξία.

Έχοντας ως όχημα τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης και την προηγμένη τεχνολογία μετρήσεων που έχει αναπτύξει η Technogym, η Wellness ηλικία μπορεί να υπολογιστεί μέσα από όλα όσα ορίζουν το σώμα μας και φυσικά, ό,τι πραγματικά είμαστε, σωματικά και νοητικά.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε πραγματικά να λάβουμε μια «συνταγογραφούμενη» άσκηση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας, που θα ταιριάζει στις ανάγκες του σώματός μας, τους στόχους μας αλλά και τη συνολική κατάσταση της υγείας μας.

Πώς λειτουργεί;

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή Technogym App και συνδεθείτε, το Technogym Checkup θα εκτιμήσει πέντε διαφορετικές παραμέτρους: τον σωματότυπο, τις νοητικές λειτουργίες, τη δύναμη, την ισορροπία και την κινητικότητα. Μέσω των ακριβών και αξιόπιστων δοκιμών, αλλά και από τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια της Technogym App, εξάγονται τα δεδομένα που συγκλίνουν στην Wellness Age™ – μια απλή αλλά ισχυρή μέτρηση που είναι εύκολο να συγκριθεί με την πραγματική ηλικία, παρέχοντας ένα σαφές μέτρο της προόδου σας. Με αυτόν τον τρόπο, Έτσι, εισάγεστε σε έναν εξατομικευμένο κόσμο εμπειριών ευεξίας και περιεχομένου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα.

Πιο αναλυτικά, το ακριβές τεστ κινητικότητας εκτιμά το εύρος της κίνησης των αρθρώσεων δίνοντας παράλληλα συμβουλές για τη βελτίωση τους. Αντίστοιχα, με το τεστ ισορροπίας μπορείτε να υπολογίσετε το πόσο καλοί είστε στην ισορροπία, ένα βασικό στοιχείο για την εκτέλεση καθημερινών λειτουργιών και την αποφυγή των πτώσεων. Με τον υπολογισμό της σύνθεσης του σώματος, μπορείτε να μάθετε πώς θα χτίσετε τους μύες και θα μειώσετε το λίπος, ενώ με το τεστ γνωστικών ικανοτήτων μπορείτε όχι μόνο να διαπιστώσετε το νοητικό σας επίπεδο, αλλά και να ανακαλύψετε πώς θα ενισχύσετε την προσοχή, τη μνήμη και την λειτουργική ικανότητα. Τέλος, αξιολογούνται τα επίπεδα cardio κατάστασης και ενδυνάμωσης, που προκύπτουν από δοκιμές σε συνδεδεμένο εξοπλισμό προπόνησης.

Τα δεδομένα, στη συνέχεια, επεξεργάζονται από το Technogym AI Coach – τον ψηφιακό προπονητή AI της Technogym – μετατρέποντάς τα σε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο προπόνησης, βασισμένο σε πραγματικά δεδομένα που είναι πάντα στη διάθεσή σας, μέσω της εφαρμογής Technogym App και των έξυπνων διεπαφών του εξοπλισμού. Έχετε, έτσι, στα χέρια σας μια προπονητική εμπειρία ακριβείας, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο ζωής σας ολιστικά.

Χάρη στο Technogym Ecosystem, η πρόσβαση στο πρόγραμμα προπόνησης γίνεται εύκολα και παντού, όποτε το έχετε ανάγκη: στο σπίτι, στο γυμναστήριο, ακόμα και στις διακοπές σας.

Photo: Shutterstock

Ο 3D βοηθός Technogym Checkup, με τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης, έχει τη δυνατότητα να παρέχει λεπτομερή αποτελέσματα, εμφανίζοντας την πρόοδο και τις δυνατότητες βελτίωσης. Όλες οι μετρήσεις παρουσιάζονται σε μια φιλική προς τον χρήστη μορφή, με πληροφορίες που συγκρίνουν τις επιδόσεις σας με ένα τυπικό σημείο αναφοράς για την ηλικία και τον σωματότυπό σας.

Επομένως, γνωρίζοντας πλέον ποιο είναι το Wellness Age™, μπορείτε να απολαύσετε μία αποτελεσματική και απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία προπόνησης, χάρη στα προηγμένα μηχανήματα της σειράς Biostrength™.