Την αποχώρησή της από την Bristol Myers Squibb Ελλάδας ανακοίνωσε η Πρόεδρος της εταιρείας, Ελισάβετ Προδρόμου, έπειτα από μία δεκαετία στο τιμόνι της φαρμακευτικής αγοράς και συνολικά 20 χρόνια παρουσίας στη φαρμακευτική εταιρεία. Η εταιρεία αποκτά νέο μοντέλο διοίκησης που συνιστά υποβάθμιση για την παρουσία της στη χώρα μας, καθώς η ευθύνη της ελληνικής αγοράς περνά στο cluster της νότιας Ευρώπης, με την Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Προδρόμου ενημέρωσε σχετικά τους εργαζομένους, γνωστοποιώντας την απόφασή της σε μία περίοδο σημαντικών οργανωτικών αλλαγών για τον όμιλο.

Η Bristol Myers Squibb βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της μητρικής εταιρείας φέρεται να αποφάσισε τη μετατροπή της ελληνικής θυγατρικής σε cluster. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την κατάργηση της μέχρι σήμερα αυτόνομης διοικητικής δομής στην Ελλάδα και την ένταξή της σε μία ευρύτερη περιφερειακή οργάνωση.

Η BMS Ελλάδας αναμένεται να ενταχθεί στο cluster που θα έχει ως βάση την Ιταλία, στην οποία θα υπαχθεί παράλληλα και η Ισπανία. Ως αποτέλεσμα, στις χώρες που μέχρι σήμερα διέθεταν ανεξάρτητη διοίκηση καταργούνται οι θέσεις των Γενικών Διευθυντών, ενώ την ευθύνη για την Ελλάδα αναμένεται να αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής της Ιταλίας.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο περιβάλλον αναδιάρθρωσης της φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Η τάση αυτή συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τις πιέσεις που ασκούνται στις τιμές των φαρμάκων και με την προσπάθεια των πολυεθνικών ομίλων να περιορίσουν το λειτουργικό κόστος και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους απέναντι σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία. Μέσα σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον, η Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόσθετες προκλήσεις. Οι αυξημένες επιβαρύνσεις των clawbacks που έχουν επιβληθεί στη φαρμακευτική αγορά, σε συνδυασμό με το περιορισμένο ύψος της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πλαίσιο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

«Παπανικολάου»: Kαινοτομεί στην αντιμετώπιση αιματολογικών καρκίνων – Η διευθύντρια της κλινικής μιλά στο ygeiamou

Ορίστηκαν νέοι εξεταστές για τις ειδικότητες των γιατρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Δείτε τα ονόματα

Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο