Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της 3χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ μετά τα σοβαρά χτυπήματα που υπέστη στα Χανιά, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να τη βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ενώ συνεχίζεται η στενή παρακολούθησή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti, το μικρό κορίτσι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, ωστόσο δεν είναι πλέον διασωληνωμένο και αναπνέει μόνο του, χωρίς τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης.

Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, οι γιατροί παραμένουν ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τη νευρολογική του εικόνα. Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, το παιδί εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα επικοινωνίας, καθώς δεν μιλάει ακόμη, ενώ η επαφή του με το περιβάλλον δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί στο κοριτσάκι ένα τάμπλετ, με το οποίο περνά μέρος της ημέρας του βλέποντας παιδικά βίντεο και παίζοντας παιχνίδια από το κρεβάτι της ΜΕΘ Παίδων.

Η βελτίωση της κατάστασής του έρχεται λίγες ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας αφύπνισής του από την καταστολή, την οποία είχαν αποφασίσει οι θεράποντες ιατροί, επιχειρώντας να αξιολογήσουν την ανταπόκρισή του και τη νευρολογική του λειτουργία.

Ειδήσεις σήμερα

ΕΣΥ: Τα 5 νοσοκομεία με τα περισσότερα απογευματινά ιατρεία – Στην κορυφή το «Συγγρός»

Με οφειλόμενα 1,6 δις ευρώ τα νοσοκομεία είναι «πρωταθλητές» στα χρέη του Δημοσίου

Τεστοστερόνη: Πότε μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη – Νέα δεδομένα