Το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα στο οποίο χρησιμοποιούνται μάσκες εικονικής πραγματικότητας σε παιδιά για εμβολιασμούς, αιμοληψίες και μικρές επεμβάσεις έχει γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Όπως εξήγησε για το νέο σύστημα «Vaccinero» ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων, Αναστάσιος Μίχας «μειώνει το άγχος, προσφέρει ψυχολογική στήριξη, βοηθά στη διαχείριση του πόνου και κάνει τις διαδικασίες πιο ομαλές για όλους». Το σύστημα εφαρμόζεται ήδη στα ΤΕΠ, στις αιμοληψίες, στην αλλαγή επιδέσμων, σε οδοντιατρικές πράξεις και σε μικρές χειρουργικές επεμβάσεις με τον κ. Μίχα να μεταφέρει ότι «τα πρώτα σχόλια από παιδιά και γονείς είναι εξαιρετικά».

«Βλέπω διαμάντια, νεράιδα και δέντρα» είπε η Σίλβια, η οποία έκανε επίδειξη στην κάμερα της ΕΡΤ των δυνατοτήτων του συστήματος VR ενώ παραδέχθηκε γελώντας ότι θέλει να πάρει τη μάσκα και στο σπίτι της.

Από την πλευρά του ο συνοδός της μικρής ασθενούς σχολίασε πως το παιδί που φοβόταν πολύ τις εξετάσεις «με αυτό το πρόγραμμα αντιδρά πολύ καλύτερα. Το Παίδων “Αγία Σοφία” πρωτοπορεί ξανά και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο ολόκληρο μπέργκερ για ένα challenge

Η Μέμη Τσεκούρα νέα πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

ΧΑΠ: Πώς αντιμετωπίζεται η πιο σοβαρή αναπνευστική νόσος