Η Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος και Χειρουργικής Ηπατοπαθών του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών συνεχίζει να πρωτοπορεί, συμβάλλοντας καθοριστικά στη σωτηρία ζωών.

Πρόσφατα, η χειρουργική ομάδα του Καθηγητή κ. Γιώργου Σωτηρόπουλου, σε συνεργασία με την αναισθησιολογική ομάδα της Διευθύντριας Αναισθησιολογικού κας Αικατερίνης Λαμπαδαρίου, πραγματοποίησε με επιτυχία μεταμόσχευση ήπατος σε έναν 19χρονο οπλίτη που εμφάνισε οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο νεαρός ασθενής προσήλθε πριν από λίγες ημέρες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε βαριά ηπατική δυσλειτουργία. Εκεί έλαβε άμεσα υποστηρικτική αγωγή από τους ιατρούς της Α’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου, όπου και προετοιμάστηκε κατάλληλα για ενδεχόμενη μεταμόσχευση. Δότρια του ηπατικού μοσχεύματος ήταν μία 38χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίχθηκε από το προσωπικό της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Η επιτυχία της επείγουσας μεταμόσχευσης κατέστη δυνατή χάρη στην άψογη συνεργασία ιατρών και νοσηλευτών τριών διαφορετικών νοσοκομείων —στρατιωτικού, πανεπιστημιακού και νοσοκομείου του ΕΣΥ— επιβεβαιώνοντας στην πράξη την αξία της διασύνδεσης των δομών υγείας στη χώρα μας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «υπό την καθοδήγηση του ΕΟΜ, κατέστη εφικτή η πραγματοποίηση της επείγουσας μεταμόσχευσης για μία θανατηφόρο ένδειξη στη χώρα μας».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία της Βασιλικής που ζει χάρη στη δωρεά ήπατος από τη μητέρα της

Μεταμόσχευση ήπατος σε ζώντα δότη: Συγκινεί για τον πατέρα της η 23χρονη που έγινε η πρώτη λήπτρια

Μεταμοσχεύσεις: Διπλασιάστηκαν οι δότες οργάνων μέσα σε μια τριετία