Τα 28α γενέθλιά της γιορτάζει η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο το 2012 από τον Αχμέτ Βακάς, ο οποίος την βίασε και την ξυλοκόπησε.
Η Μυρτώ κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και 13 χρόνια μετά, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην κόρη της δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.
«Μπορεί να μην ζεις την ζωή σου όπως την είχα φανταστεί, όπως κάθε γονιός θέλει να δει το παιδί του, αλλά για μένα η κάθε μέρα είναι γεμάτη με το φωτεινό σου χαμόγελο, την καλόκαρδη ψυχή σου, και το γεμάτο αγάπη βλέμμα σου», γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της η κυρία Κοτρώτσου.
«Νοιώθω πως ο Θεός σε βοηθά σε αυτό το δύσκολο δρόμο που διανύεις, το γεμάτο πόνο ψυχής και ειλικρινά δεν ξέρω πως θα ήμουν εγώ στην θέση σου, αν δεν μπορούσα να μιλήσω, να περπατήσω, να χαρώ την ζωή και τα χρόνια της νιότης, αναλογιζόμενη πως γεννήθηκα και πως με έκανε ένα τέρας που δεν γνώριζα που δεν πείραξα. Έτσι από την μια στιγμή στην άλλη», συμπληρώνει.
«Με τα χρόνια να περνούν έχει ξεθωριάσει στην μνήμη μου η εικόνα σου πριν, ισως γιατί πέρασαν 13 χρόνια, ίσως γιατί η άμυνα της ψυχής δεν θέλει να θυμάται, δεν θέλει να δακρύζει να πονά και για αυτό καλύπτει το πριν με ένα πέπλο ξεθωριάσματος», αναφέρει η μητέρας της Μυρτώς και εύχεται χρόνια πολλά στο «χαμογελαστό μου κορίτσι που κάθε μέρα μου δίνεις δύναμη και κουράγιο να προχωρήσω, να αγωνιστώ για εσένα. Χρόνια πολλά γλυκό μου πλάσμα που σκορπάς απλόχερα τόση αγάπη σε κάθε άνθρωπο που σου μιλάει δίνοντας μέσα από τη καρδιά σου πολλά φιλιά».
«Δεν ξέρω πώς είναι οι άγγελοι αλλά για εμένα κάπως έτσι θα μοιάζουν, κάπως έτσι θα συμπεριφέρονται. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ», καταλήγει στην ανάρτησή της.




Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα
Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιουλίου του 2012, όταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς προχώρησε σε μια φρικιαστική κακοποιητική ενέργεια, χτυπώντας και ασελγώντας πάνω στην 15χρονη τότε Μυρτώ, στην παραλία «Χρυσή Ακτή» της Πάρου. Η βαναυσότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που καθήλωσε σε ένα κρεβάτι με αναπηρία την κοπέλα.
Η ανήλικη κατευθύνθηκε, την τραγική εκείνη ημέρα του Ιουλίου, στα βράχια, ελάχιστα μέτρα από εκεί που βρισκόταν η μητέρα της. Στα αυτιά της φορούσε ακουστικά και άκουγε μουσική από το κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, δεν αντιλήφθηκε την παρουσία κάποιου άλλου ατόμου κοντά της. Επρόκειτο για τον Πακιστανό, ο οποίος την πλησίασε και αφού της άρπαξε το κινητό της, την βίασε. Μετά προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια. Στη συνέχεια, πήρε μία πέτρα και άρχισε να χτυπά την κοπέλα πιο δυνατά. Αργότερα η Μυρτώ βρέθηκε ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση.
Η ζωή της, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, είχε καταστραφεί. Λόγω των βαρύτατων κακώσεων που υπέστη στον εγκέφαλο και τους πνεύμονες, η κοπέλα δεν έχει κανονική επαφή με το περιβάλλον ενώ υπέστη πλήρη κινητική παράλυση στα κάτω άκρα. Ο Πακιστανός συνελήφθη λίγες ημέρες μετά το έγκλημά του, στη Νέα Χαλκηδόνα και ενώ είχε εγκαταλείψει την Πάρο, προφασιζόμενος ασθένεια δικού του ανθρώπου. Είχε μάλιστα προσπαθήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επαναπατρισμού. Το 2017, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το έτος επέβαλλε στον Βακας ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.
Ο ίδιος στην απολογία του είχε ομολογήσει τα αποτρόπαια εγκλήματά του, λέγοντας τα εξής: «Περπατώντας πάνω στον δρόμο, είδα να κάθεται στον βράχο μια κοπέλα περίπου 17 χρονών. Με το δεξί μου χέρι τη γύρισα ανάσκελα, πήρα με τα δυο μου χέρια την πέτρα και της την έριξα πάνω από το αριστερό της μάτι… Όπως υπολόγισα η πέτρα πρέπει να ήταν περίπου 5 κιλά. Είδα να τρέχει αίμα, αλλά η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή. Την πλησίασα για να της πάρω το κινητό. Αντιστάθηκε… Δεν ξέρω τι με έπιασε… Άρχισα να τη χτυπώ στα βράχια με δύναμη. Όταν σταμάτησε να αντιστέκεται, ασέλγησα πάνω της…».