Κάθε χειρουργική επέμβαση μαρτυρά μια δοκιμασία. Έναν αγώνα που στέφθηκε από επιτυχία. Μια δυσκολία που ξεπεράστηκε. Η δοκιμασία, όμως, αυτή δεν ολοκληρώνεται με την επέμβαση. Ακολουθεί ένα εξαιρετικά σημαντικό στάδιο αποθεραπείας, η σωστή διαχείριση του οποίου είναι καθοριστική για την ορθή επούλωση των μετεγχειρητικών πληγών και τραυμάτων.

Η σωστή μετεγχειρητική διαχείριση κάθε πληγής είναι σημαντική, ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες μολύνσεις, να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και να ελαχιστοποιηθεί τόσο ο πόνος, όσο και η πιθανότητα σχηματισμού ουλών.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σε αυτό το στάδιο, η σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα του ασθενούς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Κομβικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία διαδραματίζουν τόσο οι επαγγελματίες υγείας, όσο και τα αγαπημένα πρόσωπα του ασθενούς, που επιστρέφει στο σπίτι.

Ο σημαντικότερος παράγοντας, όμως, είναι η φροντίδα των πληγών με τα κατάλληλα προϊόντα.

Η γάζα αποτελεί βασικό εργαλείο στη διαδικασία αποθεραπείας. Οι γάζες πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά, πάντοτε υπό την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού. Αυτό σας δίνει και την ευκαιρία να παρακολουθείτε την εξέλιξη της πληγής και να παρέμβετε έγκαιρα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επιπλοκή κατά τη διαδικασία της επούλωσης.

Εξίσου σημαντική είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης σε κάθε αλλαγή γάζας, για την αποφυγή μόλυνσης της πληγής.

Επομένως, το κατάλληλο επίθεμα για τη μετεγχειρητική φροντίδα πληγής θα πρέπει:

  • Να είναι αποστειρωμένο
  • Να παρέχει επαρκή φραγμό, να απορροφά τα υγρά ή τις εκκρίσεις, διατηρώντας στεγνή την πληγή
  • Να κολλά σταθερά στην επιδερμίδα, χωρίς να την τραυματίζει κατά την αφαίρεση, αλλά και να μην κολλάει στην πληγή.

Το μέγεθος του επιθέματος επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της πληγής, ώστε να διασφαλίζεται ότι η περιοχή της πληγής καλύπτεται πλήρως και με ασφάλεια.

Η φροντίδα της πληγής στο σπίτι, χωρίς τη διαρκή επίβλεψη του γιατρού μπορεί να δημιουργεί άγχος στον ασθενή. Θα βρει τα κατάλληλα προϊόντα για να διαχειριστεί σωστά την πληγή του;  Σε αυτό τον προβληματισμό απαντά η Hansaplast, με μια ολοκληρωμένη σειρά αυτοκόλλητων γαζών για τη σωστή φροντίδα των πληγών.

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που επιτάσσει να μην καλύπτουμε την πληγή, η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι αν μια πληγή αφεθεί να επουλωθεί σε ξηρές συνθήκες με τον αέρα, η διαδικασία επούλωσης μπορεί να διαταραχθεί και να επιμηκυνθεί. Οι πληγές προστατεύονται καλύτερα με τη βοήθεια αποστειρωμένων επιθεμάτων που καλύπτουν την πληγή. Έτσι, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μόλυνσης και διασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες επούλωσης.

Τα τρία βασικά βήματα μιας ολοκληρωμένης φροντίδας:

√ Βήμα 1: Καθαρίστε την πληγή με το σπρέι καθαρισμού της Hansaplast

Το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast είναι ένα εύχρηστο σπρέι για αντισηπτικό καθαρισμό σε μικρές και βαθιές πληγές, όπως κοψίματα, εκδορές, μικρά εγκαύματα και ανοιχτές φουσκάλες. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα χρόνιων ή μετεγχειρητικών πληγών, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

√ Βήμα 2: Στεγνώστε απαλά την πληγή με την ειδική γάζα της Hansaplast

Μετά τον αντισηπτικό καθαρισμό, στεγνώστε απαλά την πληγή με μια αποστειρωμένη γάζα. Οι Αποστειρωμένες Γάζες Hansaplast αποτελούνται κατά 100% από βαμβάκι και είναι ιδιαίτερα απορροφητικές.

√ Βήμα 3: Τοποθετήστε στην πληγή το κατάλληλο αποστειρωμένο επίθεμα από την σειρά της Hansaplast (Sensitive XL/XXL/3XL/4XL και Aqua Protect XL/XXL/3XL/4XL)

Τα επιθέματα Hansaplast καλύπτουν πολλές ανάγκες: Είναι ιδιαίτερα φιλικά προς την επιδερμίδα, διαθέτοντας μαλακό και αεροδιαπερατό υλικό και φροντίζοντας έτσι ώστε η γάζα να μην «κολλάει» στην πληγή. Η καλή εφαρμογή διασφαλίζει ότι το επίθεμα παραμένει στη θέση του, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται χωρίς πόνο. Η «έξυπνη» κατασκευή του σφραγίζει αξιόπιστα την πληγή περιμετρικά, προστατεύοντας αποτελεσματικά από τις μολύνσεις και επιτρέποντας την ξηρή επούλωση της πληγής.

Τα Sensitive επιθέματα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς την επιδερμίδα, ενώ τα επιθέματα Aqua Protect είναι ιδανικά για το πλύσιμο, το ντους, το μπάνιο και την κολύμβηση. Η προστασία των πληγών από το νερό μετά από ένα μικρό χειρουργείο είναι σημαντική για τη διαδικασία επούλωσης. Το αδιάβροχο υλικό τους προστατεύει από την υγρασία, ενώ η γάζα προστατεύει και περιποιείται την πληγή.

Και οι δύο τύποι επιθεμάτων:

Είναι αποστειρωμένοι,
Είναι δερματολογικά ελεγμένοι,
Έχουν ιδιαίτερα απορροφητική γάζα, που δεν κολλά στην πληγή,
Προστατεύουν από μολύνσεις

Τώρα που διαθέτετε τα σωστά προϊόντα φροντίδας, η γρήγορη και ασφαλής επούλωση είναι εξασφαλισμένη. Υπάρχουν, όμως, και μερικά ακόμη tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να βοηθήσετε τη λειτουργία των επιθεμάτων της Hansaplast:

  • Αποφύγετε τα στενά ρούχα γύρω από την πληγή
  • Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, χημικά, σαπούνια ή αυτοσχέδια φάρμακα γύρω από την πληγή
  • Αποφύγετε το κάπνισμα, καθώς είναι γνωστό ότι καθυστερεί τη διαδικασία επούλωσης