Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο ερεθισμό του δέρματος γύρω από τις περιοχές που ακουμπάει, ειδικά εάν τη φοράτε πολλές ώρες. Υπάρχουν δύο τέτοιοι τύποι ερεθισμού: σημάδια από την τριβή και εξανθήματα ακμής, που μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα και στο Τι πρέπει να κάνετε για τον ερεθισμό του δέρματος από τη χρήση μάσκας.

Ας ξεκινήσουμε με τον ερεθισμό που εκδηλώνεται με σημάδια τριβής. Οποιεσδήποτε περιοχές είναι σφιχτές ή τρίβονται μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα. Ελαχιστοποιήστε την πιθανότητα αυτή με την επιλογή ενός προϊόντος με λείες επιφάνειες. Όταν αφαιρείτε τη μάσκα πλύνετε την περιοχή με νερό και απαλό καθαριστικό και εφαρμόστε μια ενυδατική αλοιφή ή κρέμα.

Τι αλοιφή θα ρωτήσετε τώρα. Ακολουθούν μερικές προτάσεις συστατικών: Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό αντιφλεγμονώδες, η βρώμη επίσης, που περιέχεται σε πολλές βρεφικές κρέμες συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ερεθισμών, ενώ υπάρχουν και τα ελαιώδη, λιπόφιλα μόρια κηραμίδια που φροντίζουν απίστευτα το δερματικό φραγμό.

Όσον αφορά τα εξανθήματα ακμής, είναι αλήθεια ότι μια μάσκα δημιουργεί ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο σμήγμα και ιδρώτα, μια συνθήκη που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και σπυράκια. Και δυστυχώς, η περιοχή που καλύπτει η μάσκα (μύτη, στόμα, πηγούνι) είναι περιοχές στις οποίες ξεσπάει συχνά η ακμή. Επομένως, εάν είστε άτομο με τάση ακμής, λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να διατηρήσετε το δέρμα καθαρό, πλένοντάς το με ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ για παράδειγμα ή με κάποια άλλη ουσία που καταπολεμά τη λιπαρότητα και το σμήγμα. Οπωσδήποτε αποφύγετε είδη μακιγιάζ και βαριές κρέμες κάτω από τη μάσκα, γιατί οι περισσότερες από αυτές είναι φαγεσωρογόνες, δηλαδή προκαλούν σπυράκια.