*Το κείμενο υπογράφει η κυρία Αρετή Καφαντάρη, Face Yoga Expert & Instructor Trainer

Η Face Yoga είναι μια φυσική μέθοδος ανανέωσης και αντιγήρανσης που ταιριάζει σε όλους -ανεξαρτήτως ηλικίας. Όπως όμως το σώμα μας αλλάζει από δεκαετία σε δεκαετία, έτσι αλλάζουν και οι ανάγκες του προσώπου μας.

Αν αναρωτιέστε αν η Face Yoga είναι κατάλληλη για εσάς, η απάντηση είναι ένα σίγουρα ναι. Απλώς χρειάζεται να διαλέξετε τις σωστές ασκήσεις, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του δικού σας προσώπου.

Δείτε αναλυτικά τις ασκήσεις και τις συμβουλές για κάθε δεκαετία και σε video.

Στα 20s: Πρόληψη και ενίσχυση της λάμψης

Η ελαστικότητα και η φρεσκάδα είναι στα ύψη. Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσετε την πρόληψη. Η Face Yoga μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις πρώτες εκφραστικές ρυτίδες και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλή και φωτεινή.

Στα 30s: Πρώτες λεπτές γραμμές και έντονο στρες

Η δεκαετία των 30 φέρνει συχνά τις πρώτες γραμμές γύρω από τα μάτια και το στόμα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η πίεση της καθημερινότητας αρχίζουν να αποτυπώνονται στο πρόσωπο. Με την Face Yoga, ενεργοποιείτε τους μυς του προσώπου και ενισχύετε τη μικροκυκλοφορία.

Στα 40s: Απώλεια όγκου και αρχή χαλάρωσης

Σε αυτή τη δεκαετία παρατηρούμε συχνά πτώση στα ζυγωματικά, πιο εμφανείς ρινοπαρειακές γραμμές και χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου. Η Face Yoga προσφέρει φυσικό «lifting», βοηθώντας στη σύσφιξη και την τόνωση των μυών.

Στα 50s και άνω: Επανασύνδεση με τον εαυτό μας

Εδώ εστιάζουμε στη βαθύτερη ενδυνάμωση, στην κυκλοφορία και στην επανασύνδεση με τον εαυτό μας. Η Face Yoga είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να φροντίσετε τον εαυτό σας με αγάπη, ενώ παράλληλα μειώνει την ένταση και τη χαλάρωση του προσώπου.

Τελικά… η Face Yoga είναι για σας;

Ναι, όποια κι αν είναι η ηλικία σας. Το κλειδί είναι να επιλέξετε τις ασκήσεις που αντιστοιχούν στις ανάγκες του προσώπου σας σήμερα και όχι αυτές που βλέπετε να κάνουν οι γύρω σας. Οι ανάγκες του προσώπου σας δεν είναι ίδιες με αυτές είχατε πριν 10 χρόνια, ούτε αυτές που θα έχετε στο μέλλον.

Αρετή Καφαντάρη, BSc Marketing, MBA in Human Resource Management, Face Yoga expert Η ιστορία της ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια. Λάτρευε τον χορό και την ομορφιά. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει το μέλλον, άφησε πίσω το μπαλέτο και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και Ανθρώπινο Δυναμικό. Εργάστηκε στο marketing για μεγάλες εταιρείες καλλυντικών και μετά από 18 χρόνια γεμάτα εμπειρία στον χώρο, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της. Έτσι, σπούδασε ξανά αλλά διατροφολογία αυτή την φορά και εκπαιδεύτηκε στην Face Yoga, τον βελονισμό και πολλά άλλα σε Αγγλία, Ιαπωνία και Αμερική. Έχοντας επομένως όλη την γνώση των καλλυντικών από ηγετικές εταιρείες για 18 χρόνια, γνωρίζοντας καλά ότι η ομορφιά δεν είναι μόνο η κρέμα που βάζουμε στο πρόσωπό μας αλλά το τι τρώμε και το πώς γυμνάζουμε το πρόσωπό μας, αποφάσισε να μοιραστεί όλη αυτή την γνώση μαζί μας, δημιουργώντας την μέθοδο Face Yoga for all. Instagram: @aretikafantari

Διαβάστε επίσης

Κινήσεις ματ για γεμάτα χείλη με τη δύναμη της face yoga

Φυσικό lifting και λάμψη με τη δύναμη της αφής – Τι είναι η τέχνη της δακτυλοπίεσης

Δύο ασκήσεις face yoga για όλους – Για να αγαπήσετε το πρόσωπό σας ξανά – Δείτε βίντεο