Sponsored Content 


Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε λειτουργία του σώματος. Περισσότερο από το μισό μας βάρος είναι νερό, όπως και το 90% του αίματος, καθώς και το 75% του εγκεφάλου και των μυών μας. Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο, μετά τον αέρα, για την επιβίωσή μας – μπορούμε να ζήσουμε μέχρι και 60 ημέρες χωρίς τροφή, αλλά όχι πάνω από 5-10 ημέρες χωρίς νερό. Η σημασία του στην καθημερινή ζωή είναι καθοριστική. Εξαιρετικής σημασίας όμως, είναι και η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε το «λεξικό του νερού» με πρώτο λήμμα το «αγνό νερό». Ενημερωθείτε για την αξία του πιο αγνού νερού, αλλά και για τις πηγές από τις οποίες αυτό αναβλύζει μέσα από αυτό το… δροσιστικό αλφαβητάρι με σκοπό να κάνετε τις καλύτερες επιλογές ενυδάτωσης για εσάς και την οικογένειά σας.

Αγνό νερό

Κορυφαία προτεραιότητα για την υγεία μας καθώς και αυτή της οικογένειάς μας είναι η επιλογή του πιο αγνού και αμόλυντου νερού για την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Ωστόσο, με τη νιτρορύπανση να κυριαρχεί στους υδάτινους πόρους η ανησυχία μας για το νερό που προσφέρουμε στα παιδιά μας καθώς και αυτό που καταναλώνουμε εμείς, μεγαλώνει. Η επιθυμία για αγνό, ποιοτικό νερό είναι μεγάλη και η αναζήτηση αυτού συχνά μας στρέφει στον κόσμο των φυσικών μεταλλικών νερών με ελάχιστα νιτρικά και με πολύτιμους ηλεκτρολύτες. Κορυφαία επιλογή σε αυτό το πεδίο είναι το AQUA Carpatica  το οποίο συγκεντρώνει πλήθος ευεργετικών συστατικών για την υγεία.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι φυσικό μέταλλο, απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία. Θεωρείται ένα από τα 6 βασικά μέταλλα και η πρόσληψή του γίνεται μέσω της διατροφής. Το ασβέστιο που περιέχεται στο νερό έχει καλή βιοδιαθεσιμότητα γεγονός που σημαίνει ότι αξιοποιείται πλήρως από τον οργανισμό  και μπορεί να συμβάλλει στη συνολική ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου. Γι’ αυτό και αποτελεί έξυπνη επιλογή υγείας η πόση ασβεστιούχου φυσικού μεταλλικού νερού που καλύπτει ένα ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ασβεστιούχο, έχει, δηλαδή, υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, παρέχοντας σχεδόν το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για ενήλικες ανά λίτρο. Επίσης το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο (50.1 mg/l), αλλά αρκετή ώστε να συμβάλλει σημαντικά στην καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου, για κάθε δύο λίτρα νερού που καταναλώνονται.

Βελούδινη γεύση 

Η γεύση του νερού που επιλέγουμε να καταναλώσουμε είναι καθοριστικός παράγοντας όχι μόνο για την ευχαρίστησή μας, αλλά και την υγεία μας. Ζητούμενο είναι η καθαρή, υπέροχη γεύση και η ευχάριστη επίγευση που αφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα. Η απαλή, βελούδινη και ευχάριστη γεύση του νερού αναμφίβολα επηρεάζει τις προτιμήσεις μας και υπάρχει ένα νερό που πληροί αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι το AQUA Carpatica με ιδιαίτερα ελκυστική γεύση, χωρίς κάποια περίεργη επίγευση. Πρόκειται για ένα νερό που εντυπωσιάζει. Αλλά η γεύση δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα αυτού του μοναδικού νερού.

Ενυδάτωση

Ένα ποτήρι νερό  αποτελεί τον μικρό αλλά θαυματουργό «γιατρό» που ενυδατώνει τον οργανισμό μας. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί παράγοντα σωματικής και νοητικής υγείας. Εάν το στόμα σας είναι στεγνό και η γλώσσα σας «κολλάει», εάν κουράζεστε εύκολα, τα αντανακλαστικά σας είναι μειωμένα, δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και χάνετε την ψυχραιμία σας με το παραμικρό, τότε μάλλον έχετε αφυδατωθεί. Η αφυδάτωση – η απώλεια υγρών που ξεπερνά το 1% του βάρους – οφείλεται είτε στο ότι δεν πίνετε αρκετό νερό, είτε στο ότι χάσατε πολλά υγρά π.χ., λόγω της έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Επομένως, καλό είναι να πίνουμε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού και την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού. Ιδανικά, να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ποτήρι νερό, γεγονός που συμβάλλει στην κινητικότητα του εντέρου και την αναπλήρωση των υγρών που έχασε το σώμα στη διάρκεια της νύχτας. Φροντίζουμε ακόμη να πίνουμε μισό ποτήρι νερό πριν από το γεύμα μας, ούτως ώστε να φάμε λιγότερο. Επιπλέον, όποτε πεινάμε καλό είναι η πρώτη μας κίνηση να είναι η πόση νερού, επειδή συχνά συγχέουμε το αίσθημα της πείνας και της δίψας.

Ζωή

Νερό σημαίνει ζωή! Οι πολύτιμες διαφανείς σταγόνες είναι το απόλυτο ελιξίριο υγείας. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ίχνος ζωής και το μεταλλικό νερό εξαιρετικής ποιότητας σημαίνει μια πιο υγιεινή ζωή.

Καρπάθια όρη

Στα Καρπάθια Όρη, σε ένα από τελευταία άγρια δάση της Ευρώπης, βρίσκονται προστατευμένες οι δύο πιο αγνές, φυσικές πηγές του πλανήτη μας. Από αυτές τις παρθένες πηγές αναβλύζουν τα μοναδικά μεταλλικά νερά AQUA Carpatica. Πρόκειται για μια περιοχή πραγματικά ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία.

Μαγνήσιο

Πρόκειται για μέταλλο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Το μαγνήσιο παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό, την καλή μυϊκή και καρδιαγγειακή υγεία. Αποτελεί ένα από τα κύρια και σημαντικότερα συστατικά του φυσικού μεταλλικού νερού. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica παρέχει το 28% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου για ενήλικες ανά λίτρο.

Νάτριο

Είναι ένας από τους σημαντικότερους ηλεκτρολύτες που συμβάλλει στο ισοζύγιο των υγρών του οργανισμού, ενώ συμμετέχει και στη σύσπαση των μυών. Ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση νατρίου συνδέεται με την υπέρταση, για την ρύθμιση της οποίας, συστήνεται η αποφυγή του. Γι’ αυτό και συνιστάται να επιλέγουμε νερά «πτωχά» σε νάτριο. Να θυμάστε ότι το νερό που αναβλύζει από τις πηγές του AQUA Carpatica είναι πτωχό σε νάτριο (επομένως είναι κατάλληλο για υπερτασικούς).

Νιτρικά 

Το πόσιμο νερό των πόλεων συχνά φέρει ανεπιθύμητα «φορτία» λόγω της χλωρίωσης, των νιτρικών ή του προβληματικού δικτύου ύδρευσης που παρέχει θολό νερό. Τα εμπόδια αυτά συχνά μας προβληματίζουν ως προς την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε εμείς και η οικογένειά μας.
Τα νιτρικά ειδικότερα (γνωστά και ως αζωτούχα λιπάσματα) εισχωρούν στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπόγειων υδάτων και πόρων, με αποτέλεσμα να καθιστούν επισφαλή την ποιότητα του νερού που πίνουμε. Τα νιτρικά θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά για τις εγκύους, τα νήπια και τα μικρά παιδιά.
Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επέβαλε τον περιορισμό της χρήσης τους.

 

Φυσικό μεταλλικό νερό

Tο φυσικό μεταλλικό νερό θεωρείται ανώτερης ποιότητας, προέρχεται πάντα από πηγή, δεν υφίσταται επεξεργασία και περιέχει διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία ανάλογα με την πηγή προέλευσής του. Το φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica συλλέγεται υπεύθυνα από την πηγή, προκειμένου να διατηρεί αναλλοίωτη την ιδανική του αναλογία σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την απαράμιλλη, αγνή γεύση του.

Φυσικώς ανθρακούχο νερό

Το AQUA Carpatica  ανθρακούχο είναι φυσικώς ανθρακούχο νερό, γεγονός που σημαίνει ότι αναβλύζει από την πηγή του στα Καρπάθια όρη ως ανθρακούχο – δηλαδή με φυσαλιδούλες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προέρχονται από τη γη. Το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό δεν είναι το ίδιο με ένα σοδόνερο και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό δεδομένου ότι πρόκειται για νερά με διαφορετική επίδραση στην υγεία. Ένα ποτήρι δροσιστικό φυσικώς ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica αποτελεί την ιδανική επιλογή για το στομάχι και την χώνεψη.

Χωρίς επιμόλυνση

Tο AQUA Carpatica αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει παντελή έλλειψη νιτρικών και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mgr/l). Τα νερά αναβλύζουν από την πηγή, κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία. Αποτελούν ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να δοκιμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας!