Sponsored content

 

Το κόλπο για να παραμείνουμε δραστήριοι και να έχουμε έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής, ακόμη και όταν οι υποχρεώσεις μας κατακλύζουν και γεμίζουν την καθημερινότητά μας, είναι να βρούμε μια δραστηριότητα που μας αρέσει και για την οποία θα επιδιώξουμε να βρούμε χρόνο ώστε να ασχοληθούμε. Μπορεί να είναι ένα χόμπι όπως ο μοντελισμός, ένα σπορ όπως το τρέξιμο, ενώ για τα παιδιά η απάντηση δεν είναι άλλη από το παιχνίδι σε οποιαδήποτε μορφή!

Υπάρχουν βέβαια κάποιες απλές στρατηγικές τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε για να παραμείνουμε δραστήριοι και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Το κυριότερο βήμα είναι να ξεκινήσουμε σταδιακά. Εάν λόγου χάρη αποφασίσαμε να βάλουμε το τρέξιμο στη ζωή μας, ας μην ξεκινήσουμε με σκοπό να τρέξουμε μαραθώνιο από την πρώτη μέρα. Ας εγκαινιάσουμε την προσπάθεια με ένα δεκάλεπτο τρέξιμο το οποίο προοδευτικά θα αυξάνουμε μέχρις ότου φτάσουμε τον στόχο π.χ. του μισάωρου τρεξίματος με συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε στο μυαλό μας ότι θα χρειαστεί να αφιερώσουμε τουλάχιστον τριάντα λεπτά ημερησίως στο χόμπι μας ή στο αγαπημένο μας σπορ. Ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να «σπάσει» και σε δύο δεκαπεντάλεπτα ή τρία δεκάλεπτα εάν είμαστε τόσο πιεσμένοι από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας που δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Το βέβαιο είναι ωστόσο, ότι όσο πιο δραστήρια είναι η ζωή μας, τόσο πιο πιθανό να προκύψουν απρόοπτα, μικροατυχήματα ή τραυματισμοί που θα μας καθυστερήσουν και θα μας βγάλουν εκτός προγράμματος.

Μπορεί να είναι ένα κόψιμο στο χέρι την ώρα που συναρμολογούμε το αγαπημένο μας μοντέλο αυτοκινήτου ή τοποθετούμε το φτερό του μαχητικού αεροσκάφους που σύντομα ευελπιστούμε ότι θα κοσμεί τη βιβλιοθήκη του σαλονιού μας. Για όσους δεν χάνουν ευκαιρία να τρέξουν και να αθληθούν είτε στο πλησιέστερο πάρκο είτε στο γυμναστήριο ή παίρνουν το ποδήλατο για μια αγχολυτική βόλτα στη γειτονιά ένα στραβοπάτημα ή μια στραβοτιμονιά μπορεί να τους φιλοδωρήσει με το «παράσημο» μιας γενναίας γρατζουνιάς ή και μιας πιο αιματηρής πληγής που θέλει άμεση αντιμετώπιση. Ακόμη πιο άμεσα πρέπει να είναι τα αντανακλαστικά μας δε, όταν αφορούν τους μικρούς μας ήρωες, τα παιδιά, που έχουν τα χτυπήματα, τις γρατζουνιές και τα μικροατυχήματα στο τσεπάκι τους. Είτε κάνει ποδήλατο, είτε πατίνι ή ρόλερ, κάθε παιδί θα τρέξει κλαίγοντας στη μαμά όταν πέσει, ζητώντας όχι μόνο παρηγοριά αλλά και άμεση φροντίδα του τραύματος.

Πρώτες βοήθειες στα τραύματα

Αντιμέτωποι με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο τραυματισμό η πρώτη μας κίνηση είναι να καθαρίσουμε την πληγή από χώμα και βρωμιές. Η δεύτερη κίνηση απαιτεί να φροντίσουμε για την αντιμικροβιακή προστασία του τραύματος και η τρίτη για την επούλωσή του. Και εδώ το PULVO, σε μορφή spray, κάνει τη διαφορά: χάρη στη διπλή του σύνθεση με αντιμικροβιακό και επουλωτικό συστατικό δεν εξασφαλίζει μόνο αντιμικροβιακή προστασία στο τραύμα αλλά επιταχύνει και την επουλωτική διαδικασία προάγοντας τον σχηματισμό συνδετικού ιστού, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επιμόλυνσής του.

Το PULVO αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχός μας για την αποτελεσματική φροντίδα του τραύματος και μπορούμε να το έχουμε πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού ή ακόμη και στην τσάντα μας. Η αποτελεσματικότητά του είναι κλινικά αποδεδειγμένη και η χρήση του πολύ εύκολη. Σε αντίθεση με κρέμες, υγρές ουσίες ή τζελ που απαιτούν διαδικασία και τη χρήση γαντιών, βαμβακιού και άλλων προϊόντων για την εφαρμογή τους στο τραύμα, με το PULVO γίνονται όλα απλά: αρκεί να το ανακινήσουμε καλά, να το κρατήσουμε σε απόσταση 20εκ. από το τραύμα και να ψεκάσουμε.

Επειδή τα ατυχήματα είναι συχνά στα χόμπι, στα σπορ και το παιχνίδι και χρειαζόμαστε έναν έμπιστο «σύμμαχο» που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τους τραυματισμούς με το βέλτιστο τρόπο και να επιστρέψουμε στο δραστήριο τρόπο ζωής μας, η έξυπνη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε το PULVO μαζί μας. Ας επισκεφτούμε λοιπόν το κοντινό μας φαρμακείο για να ζητήσουμε τον πολύτιμο σύμμαχό μας για την αντιμικροβιακή προστασία και την ταχύτερη επούλωση των πληγών και μικροτραυματισμών του δέρματος. Μην ξεχνάτε ότι τα ατυχήματα συμβαίνουν συχνά και εμείς χρειαζόμαστε μια ολιστική λύση για την αντιμετώπισή τους με ένα ψέκασμα!

PULV-2023-0008-JUNE23