Η αναπνοή αποτελεί μια σχεδόν αυτοματοποιημένη λειτουργία του οργανισμού, την οποία τις περισσότερες φορές θεωρούμε δεδομένη. Οι φθινοπωρινοί αλλά και οι χειμερινοί μήνες σηματοδοτούν για πολλούς ενήλικες και παιδιά την εμφάνιση εποχικών λοιμώξεων. Η βουλωμένη μύτη αποτελεί βασικό σύμπτωμα και η αιτία που αυτό προκαλείται είναι το κοινό κρυολόγημα.

Τι προκαλεί τη ρινική συμφόρηση;

Η βουλωμένη μύτη ως αποτέλεσμα του κοινού κρυολογήματος, είναι επακόλουθο της φλεγμονής του ρινικού βλεννογόνου που καλύπτει το εσωτερικό της και οφείλεται σε λοίμωξη του οργανισμού από παθογόνο μικροοργανισμό. Το κοινό σε όλους μπούκωμα, μπορεί να δημιουργήσει:

• Δυσκολία στον ύπνο
• Κόπωση
• Δυσκολία στη συγκέντρωση
• Αλλαγές στη διάθεση
• Αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Πώς να ανακουφιστείτε από τη βουλωμένη μύτη

Η ρινική κοιλότητα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του αναπνευστικού μας συστήματος και συμβάλλει στην προστασία από τα μικρόβια που προσπαθούν να εισβάλουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του αέρα που αναπνέουμε. Εντάσσοντας τον καθαρισμό της μύτης στην καθημερινή μας ρουτίνα πετυχαίνουμε καθαρή αναπνοή ενώ δημιουργούμε μια ισχυρή ασπίδα απέναντι σε μικρόβια και ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. Εφαρμόζοντας έναν με δύο ψεκασμούς από το ρινικό σπρέι Otrimer σε κάθε ρουθούνι, ενισχύεται η λειτουργία της μύτης, ειδικά την περίοδο έξαρσης των ιώσεων. Το ρινικό σπρέι Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin, καθαρίζει και ενυδατώνει τη μύτη με φυσικό τρόπο χωρίς να περιέχει συντηρητικά, καθώς αποτελεί ένα 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού που δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων όπως είναι η σκόνη και η γύρη από τη μύτη μας.

Note! Στα πλεονεκτήματα του Otrimer αξίζει να αναφέρουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει κανείς χωρίς περιορισμό μέσα στην ημέρα, καθώς είναι ένα προϊόν φυσικό, χωρίς συντηρητικά που έχει δημιουργηθεί για να αποτελεί τον καθημερινό σας σύμμαχο στην ελεύθερη αναπνοή!