Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού η φροντίδα για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα υγείας, ενώ παράλληλα η μέριμνα για την ισορροπημένη διατροφή και ομαλή πέψη των τροφών δεν σταματά να μας απασχολεί ανεξαρτήτως εποχής.

Τα πεπτικά προβλήματα άλλωστε και οι διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος αποτελούν τις συχνότερες ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος ζει με καταιγιστικούς ρυθμούς στην καθημερινότητά του και σε μεγάλο βαθμό αποκομένος από τη Φύση και την πολυπόθητη χαλάρωση που αυτή προσφέρει στο νευρικό και συνακόλουθα το πεπτικό σύστημα.

Διόλου τυχαία λοιπόν συχνά αναζητούμε κάτι «χωνευτικό» που θα βοηθήσει τον οργανισμό να πέψει ομαλά τα τρόφιμα που κατανάλωσε, χωρίς να ταλαιπωρηθούμε από ενοχλητικά φουσκώματα μεταγευματικά.

Ένα ποτήρι δροσιστικό φυσικώς ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica αποτελεί την ιδανική επιλογή για το στομάχι και την χώνεψη. Αρκεί να μην το συγχέουμε με τα σοδόνερα θεωρώντας λανθασμένα ότι πρόκειται για ομοειδή προϊόντα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν είναι διόλου έτσι. Μπορεί να έχουν και τα δύο φυσαλίδες και να μας «γαργαλούν» τον ουρανίσκο, όμως οι ομοιότητές τους εξαντλούνται εκεί.

Τα φυσικώς ανθρακούχα νερά διαφέρουν πολύ από τα σοδόνερα.

Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι φυσικώς ανθρακούχο νερό, γεγονός που σημαίνει ότι αναβλύζει από την πηγή του στα Καρπάθια όρη ως ανθρακούχο – δηλαδή με φυσαλιδούλες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προέρχονται από τη γη.

Τα σοδόνερα από την άλλη μεριά (μεταλλικά ή μη) είναι νερά στα οποία  βιομηχανικά προστίθεται ανθρακικό οξύ – προστίθεται δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα και κατά την πόση του νερού που το περιέχει, απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι. Πρόκειται για ένα όξινο στοιχείο που προφανώς και δεν καταπολεμά την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Μπορεί να προκαλεί ερυγές (ρεψιματάκι) κατά την πόση του, γεγονός που συχνά δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση της χώνεψης, στην πραγματικότητα όμως δεν βοηθά την πέψη και ενισχύει την γαστρική οξύτητα. Με απλά λόγια η τεχνητή προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις για το γαστρεντερικό σύστημα.

 

Αντιθέτως, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο) τα οποία εκλύουν μετά την πόση του νερού, σταδιακά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι βασικά (δηλαδή αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας τη φυσική διαδικασία της χώνεψης και την ομαλή πέψη.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά, φιλτράρονται με φυσικό τρόπο κατόπιν μακρόχρονης διαδρομής δίπλα σε ανενεργά ηφαίστεια. Το σημαντικό είναι ότι περιέχουν διττανθρακικά άλατα τα οποία εκλύουν βαθμίαια το CO2. Με άλλα λόγια η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού διευκολύνει την πέψη, εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα και ενισχύει το μεταβολισμό καθώς μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα.

Ποιοτικό νερό χωρίς νιτρικά

Στα Καρπάθια όρη βρίσκονται οι πιο αγνές πηγές απ’ όπου αναβλύζει το φυσικώς ανθρακούχο AQUA Carpatica χωρίς νιτρικά.

Το AQUA Carpatica είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

Tο φυσικώς ανθρακούχο AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά  και το φυσικό μεταλλικό AQUA Carpatica έχει σχεδόν μηδενικά νιτρικά.

Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους. Η γεύση του είναι απαλή, βελούδινη, χωρίς καμία επίγευση.

Το φυσικώς ανθρακούχο AQUA Carpatica είναι ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας ώστε να είναι ισορροπημένη και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η ομαλή χώνεψη. Ας το απολαύσουμε!