Σηκώθηκε με έναν ελαφρύ πονόλαιμο και καταρροή. Ντύθηκε, έριξε ξανά μια γρήγορη ματιά στα μικρά κόκκινα σπυράκια στο χέρι, στο ύψος του καρπού. «Επίμονα» σκέφτηκε καθώς τα έβλεπε για τρίτη ημέρα. Πήγε στον φαρμακοποιό της γειτονιάς, ζήτησε ένα self-test, πλήρωσε και έφυγε. Η βραδινή έξοδος προ κάποιων ημερών ενίσχυε το σενάριο της COVID-19. Τα σημάδια στο χέρι πάλι, παρέμειναν κρυμμένα στο μανίκι.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, ζω καλύτερα

Μέσα από τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού, κατανοήσαμε τη σημασία του να φροντίζουμε οι ίδιοι για την ασφάλεια και καλή υγεία, τη δική μας όσο και των αγαπημένων μας προσώπων. Αυτό δηλαδή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ως αυτοφροντίδα και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που για την πρόληψη μιας ασθένειας ή άλλους προβλήματος υγείας και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Κρατήσαμε αποστάσεις, φορέσαμε μάσκες, υιοθετήσαμε κανόνες υγιεινής για τα χέρια, αποφύγαμε συνωστισμούς και ενημερωθήκαμε για κάθε ύποπτο σύμπτωμα που θα πρέπει να μας οδηγήσει στον φαρμακοποιό, τον γιατρό ή άλλες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τι γίνεται τώρα;

Καλή ζωή είναι μία ζωή γεμάτη υγεία. Μία ζωή με σωματική και ψυχική ευεξία που δεν περιορίζεται ούτε ολοκληρώνεται με μια επιδημία. Η καλή ζωή αφορά κάθε λεπτό, κάθε μέρα, κάθε χρόνο της ζωής μας. Και δεν υπάρχει άλλος να μας την εξασφαλίσει καλύτερα παρά ο εαυτός μας.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ σημαίνει πως παίρνω τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μου. Μέσα από τον καθημερινό τρόπο ζωής και παρεμβάσεις όπως η γυμναστική και η σωστή διατροφή, με φροντίζω για να προστατεύω τον οργανισμό μου και τους αγαπημένους μου ανθρώπους όσο καλύτερα μπορώ. Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ μέσα από τις δικές μου επιλογές, έχοντας όμως έναν πολύτιμο σύμμαχο: τον φαρμακοποιό.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ με τον καλύτερο οδηγό

Όσο πολύπλοκος είναι ο ανθρώπινος οργανισμός, τόσο πολύπλοκα είναι και τα θέματα υγείας. Για να προλάβω τα συμπτώματα μιας πάθησης, θα πρέπει να έχω ενημερωθεί για το πώς μπορώ να προφυλαχθώ. Και, αν το τείχος προστασίας από την πρόληψη «πέσει», θα πρέπει να γνωρίζω πώς μπορώ να αντιμετωπίσω εγκαίρως την ανεπιθύμητη κατάσταση ώστε να αναρρώσω ταχύτερα.

Παθήσεις του αναπνευστικού ή του γαστρεντερικού συστήματος, των ματιών ή του δέρματος αλλά και πόνοι στην πλάτη, τη μέση ή τον αυχένα, είναι μερικές μόνο από τις καταστάσεις που ταλαιπωρούν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό μας. Η περιπέτεια της υγείας έπειτα, θα απαιτήσει συχνά ενίσχυσή τους με βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ σημαίνει πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να προλάβω και να αντιμετωπίσω προβλήματα όπως τα παραπάνω. Ωστόσο, η απόλυτη γνώση δεν έχει χαριστεί ακόμα στον άνθρωπο και η φροντίδα του εαυτού δεν μπορεί να γίνεται απερίσκεπτα.

Για να πετύχουμε αποτελεσματικά την αυτοφροντίδα μας, θα χρειαστούμε τη βοήθεια του φαρμακοποιού, ενός σύμβουλου που θα μας καθοδηγήσει προς την καλύτερη επιλογή για την υγεία μας και θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε τους μύθους από τις αλήθειες σχετικά με αυτή, ώστε να γίνουν οι τελευταίες πυξίδα για μια υγιή ζωή.

Όμως το ταξίδι της σωματικής και ψυχικής ευεξίας δεν σταματά ποτέ και κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες. Μια λοίμωξη τον χειμώνα από κάποιον ιό του κοινού κρυολογήματος θα ταλαιπωρήσει το αναπνευστικό σύστημα, στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθεί η φροντίδα. Για τις αλλεργίες της άνοιξης από την άλλη, θα χρειαστεί άλλη αντιμετώπιση για την ανακούφιση από το ενοχλητικό φτέρνισμα και την ξηροφθαλμία.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ συνεπώς, σημαίνει πως θα αναζητήσω τη βοήθεια του φαρμακοποιού ώστε, με τα σκευάσματα που θα μου προτείνει, να μπορέσω να θωρακίσω την υγεία μου κατάλληλα απέναντι σε κάθε διαφορετική απειλή.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, συστήνει στο ελληνικό κοινό ο Σύνδεσμος ΕΦΕΧ, γιατί η φροντίδα του εαυτού μας είναι το Α και το Ω της καλής ζωής.

Ενημερωθείτε για την καμπάνια Mε ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ καθώς και θέματα υγείας σχετικά με διάφορες παθήσεις, την εποχικότητά τους και τα μέτρα αντιμετώπισης, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους: