Η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη, συνεργάτης του διεθνούς, βραβευμένου κέντρου αισθητικής ιατρικής SYMMETRIA, επισημαίνει: «Το 93% των γυναικών έχει κυτταρίτιδα. Παρότι πιστεύεται ότι οφείλεται κυρίως σε γενετικούς παράγοντες, άρα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη, εντούτοις επειδή είναι πολυπαραγοντική, υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί. Μηχανήματα laser, όπως το Vellashape που χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες ραδιοσυχνότητες και κεφαλές μασάζ, μειώνουν το μέγεθος των λιποκυττάρων, προκαλούν ενεργοποίηση κολλαγόνου για σύσφιξη και κάνουν λεμφικό μασάζ.

Η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία, με χρήση συστατικών που προκαλούν λιπόλυση, αυξάνει την αιματική ροή και κάνει το δέρμα πιο λείο και σφριγηλό». Η αντιαισθητική όψη του δέρματος που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών, αλλά και κάποιων ανδρών, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικούς βάρους. Ακόμη και οι διάσημες σταρ αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Σε μία συνέντευξή της η Kim Kardashian παραδέχτηκε: «Έχω κυτταρίτιδα. Και λοιπόν; Ποτέ δεν έχω ισχυριστεί ότι είμαι τέλεια!».

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Είναι ουσιαστικά η ανομοιόμορφη κατανομή λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, που προκαλείται λόγω κακής αιμάτωσης και διόγκωσης των λιποκυττάρων. Το λίπος πιέζει τον συνδετικό ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές λακουβίτσες. Εντοπίζεται κυρίως  στις περιοχές των γλουτών, των μηρών και των γονάτων.

Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα;

Οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της, είναι η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, το στρες, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ.

Ποια είναι τα στάδια της κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, που είναι εμφανής μόνο μετά από «τσίμπημα» της περιοχής.
Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και οιδηματική, είναι μέτριου βαθμού και εμφανής μόνο σε όρθια στάση.
Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η πιο προχωρημένη μορφή κυτταρίτιδας, που ονομάζεται συμπαγής, είναι μεγάλου βαθμού και εμφανής σε όρθια και ξαπλωτή στάση.

Πώς θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Σήμερα, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και τις εξελιγμένες τεχνολογικά μεθόδους, δεν πηγαίνουμε πια στην επιλογή μιας μεμονωμένης θεραπείας και πολλών συνεδριών, που θεωρείται πλέον αναποτελεσματική και πολυέξοδη.

Υπάρχουν νέες μέθοδοι που δεν έχουν τέτοια μειονεκτήματα;

Ρωτήσαμε  εκ νέου τη δερματολόγο Χριστιάνα Ιωσηφίδη, συνεργάτη της SYMMETRIA, που πρωτοπορεί πάντα σε θέματα τεχνολογίας και μας απάντησε ακριβώς αυτό που θέλαμε να ακούσουμε: «Υπάρχουν νέες, πρωτοποριακές θεραπείες (XeroLipo, Neuromuscular Stimulation, ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπεία), οι οποίες συνδυαστικά έχουν σχεδόν άμεσα αποτελέσματα με μικρότερο κόστος». Όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, πλέον, οι μεγάλες μονάδες που διαθέτουν την τεχνολογία και την επιστημονική κατάρτιση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ακολουθούν τη νέα τάση και προτείνουν εξατομικευμένα προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου, με γρήγορα και προσιτά αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και ένταξη φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά μας, που ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά!

Ευχαριστούμε το διεθνές επιστημονικό κέντρο SYMMETRIA για τις πολύτιμες συμβουλές.