Το Botox και το Υαλουρονικό οξύ έχουν καταφέρει τις τελευταίες δεκαετίες να κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα με τις δημοφιλέστερες μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου.

«Η δράση του ενός συμπληρώνει του άλλου και ο συνδυασμός τους προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα. Από τη μια, το Botox (ή βοτουλινική τοξίνη) είναι η ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το ‘πόδι της χήνας’, ενώ το υαλουρονικό οξύ από την άλλη είναι το υλικό που μπορεί να ‘γεμίσει’ τις βαθύτερες στατικές ρυτίδες, να αποκαταστήσει τον όγκο στις περιοχές που το λίπος έχει αρχίσει να μειώνεται, καθώς και να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στους ιστούς», εξηγεί ο κ. Γεώργιος Βελημβασάκης, Πλαστικός Χειρουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος των Ιατρείων The Antiagers.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Botox και του Υαλουρονικού οξέος

  • Είναι απόλυτα ασφαλή υλικά: τα δύο έχουν λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και δεν προκαλούν παρενέργειες στον οργανισμό. Απορροφώνται και μεταβολίζονται πλήρως και η χρήση τους χαρακτηρίζεται απόλυτα ασφαλής.
  • Είναι σύντομες και ανώδυνες θεραπείες: Τόσο το Botox, όσο και το Υαλουρονικό οξύ εφαρμόζονται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ η διαδικασία είναι τόσο ανώδυνη που δεν απαιτείται καν τοπική αναισθησία. Ακόμα ένα πλεονέκτημά τους είναι ότι μετά τη εφαρμογή δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητες τους, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν το πρόγραμμα της ημέρας τους.
  • Είναι ιδανική εναλλακτική για όσους δε θέλουν να κάνουν λίφτινγκ: Ο συνδυασμός Botox με fillers υαλουρονικού οξέως μπορεί σε ένα βαθμό να επιτύχει το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ (lifting), καθώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες, αποκαθιστά το οβάλ σχήμα του προσώπου, σβήνει τις ρινοπαρειακές αύλακες και ενισχύει τα ζυγωματικά. Εννοείται ότι δεν συγκρίνεται με το χειρουργικό λίφτινγκ, καθώς για τη διατήρηση του αποτελέσματος απαιτούνται τακτικές επαναληπτικές συνεδρίες για τις ενέσιμες θεραπείες, ενώ στην περίπτωση του χειρουργικού λίφτινγκ το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Τρεις σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε

  1. Η σωστή ηλικία για να κάνει κάποιος θεραπεία με Botox ή και υαλουρονικό οξύ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο
    Ο χρόνος δεν αφήνει τα αποτυπώματά του στο δέρμα των ανθρώπων ούτε την ίδια χρονική στιγμή, ούτε στον ίδιο βαθμό. Επίσης, άλλοι επιθυμούν να προλάβουν τις ρυτίδες ενώ άλλοι να τις αντιμετωπίσουν αφού εμφανιστούν, επομένως κάποιοι θα βιαστούν και άλλοι θα καθυστερήσουν. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει σωστή ηλικία για να κάνει κάποιος Botox ή υαλουρονικό οξύ. Η απάντηση είναι όταν νιώσει την ανάγκη.
  2. Το μυστικό για να μην «παγώσει» το πρόσωπο βρίσκεται στα χέρια του πλαστικού χειρουργού
    Όταν οι θεραπείες εφαρμόζονται σωστά από πλαστικό χειρουργό που έχει γνώση και εμπειρία πάνω στην ανατομία, τη συμμετρία και την αρμονία του προσώπου, τότε το αποτέλεσμα δεν επηρεάζει την εκφραστικότητα ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το αποτέλεσμα που προσφέρει το Botox, είναι μία όψη λάμψης και ξεκούρασης, ενώ το Yαλουρονικό οξύ γεμίζει τις αύλακες του προσώπου, αναδεικνύει χαρακτηριστικά όπως τα ζυγωματικά, τα χείλη και τις γωνίες του, και αποκαθιστά το οβάλ σχήμα του. Η τεχνική του ιατρού σε συνδυασμό με την επιλογή αξιόπιστων προϊόντων μπορεί να εξασφαλίσει ένα άριστο αποτέλεσμα (όχι αφύσικο ή υπερβολικό), παίρνοντας πάντα ως δεδομένο ότι έχουν τεθεί εξ αρχής ρεαλιστικές προσδοκίες για τον βαθμό βελτίωσης που μπορούν να προσφέρουν οι συγκεκριμένες θεραπείες.
  3. Η διάρκεια του αποτελέσματος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες
    Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα του Βotox διαρκεί 4-6 μήνες, ενώ το αποτέλεσμα των fillers Yαλουρονικού οξέος μπορεί να ξεπεράσει τον έναν χρόνο. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν, η τεχνική και τα σημεία έγχυσής τους, καθώς και η ηλικία, η γενική κατάσταση της υγείας, ο καθημερινός τρόπος ζωής και η ταχύτητα μεταβολισμού του κάθε ατόμου.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Κρυολιπόλυση: 1η επιλογή στις θεραπείες σώματος

Όπως το Botox και το Υαλουρονικό οξύ δεν έχουν αντίπαλο στις θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου, έτσι η κρυολιπόλυση κρατάει την πρωτιά στις θεραπείες σώματος. Από ό,τι φαίνεται, το τοπικό πάχος ενοχλεί περισσότερο από την κυτταρίτιδα ή τη χαλάρωση, γι’ αυτό και η «αναίμακτη λιποαναρρόφηση», όπως χαρακτηρίζεται η κρυολιπόλυση, βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων όσων επιλέγουν να φροντίσουν την εικόνα του σώματός τους.

«Η κρυολιπόλυση είναι η ιδανική και μοναδική μέθοδος μείωσης του τοπικού πάχους με ανώδυνο και ασφαλή τρόπο. Η δράση της βασίζεται στην αδυναμία των λιποκυττάρων να επιβιώσουν, όταν εκτεθούν στις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι κεφαλές της κρυολιπόλυσης ψύχουν την περιοχή του τοπικού λίπους στους -9 έως -11 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας έτσι την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων και τον φυσιολογικό τους θάνατο. Στη συνέχεια, ενεργοποιείται ο φυσιολογικός μηχανισμός αποβολής τους από τον οργανισμό (απόπτωση) μέσω του λεμφικού συστήματος», εξηγεί ο κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

Το αποτέλεσμα; Μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών, το στρώμα λίπους στην περιοχή της θεραπείας μειώνεται κατά 25-45%!

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος όπου υπάρχει τοπικό πάχος. Αυτές είναι:
• Διπλοσάγονο
• Μπράτσα
• Γυναικομαστία στους άνδρες
• Παχάκια πλάτης και γύρω από το σουτιέν (bra fat)
• Ψωμάκια και παχάκια κάτω από τους γλουτούς
• Εσωτερική και εξωτερική πλευρά μηρών
• Κοιλιά (σωσίβιο)
• Πλαϊνά μέσης
• Γόνατα και γάμπες