Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η περίοδος που οι ανάγκες του δέρματος αυξάνονται εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το κολύμπι, αφυδατώνουν το δέρμα και καθιστούν άμεση προτεραιότητα την σωστή ενυδάτωσή του, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση των λιπιδίων του δέρματος και η επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει το δέρμα υποφέρει, το νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα, το δέρμα αφυδατώνεται και χάνει την λάμψη του, ενώ φαίνεται πιο γερασμένο. Επομένως η ανάγκη για ενυδάτωση και προστασία καθίσταται επιτακτική.

Η σωστή επιλογή ενυδατικών προϊόντων, αλλά και η επαρκής πρόσληψη νερού για την αναπλήρωση της απώλειας υγρών είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την φροντίδα του δέρματος, αλλά και την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού τις ημέρες που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Η ανάγκη για ενυδάτωση μπορεί βέβαια να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αναγκών του δέρματος αυτή την εποχή, ωστόσο δεν είναι η μόνη. Οι ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος, η αντιγήρανση και η αντιμετώπιση της οξειδωτικής φθοράς, καθώς και η επανόρθωση και άμεση αντιμετώπιση των SOS προβλημάτων του δέρματος αποτελούν το σύνολο των αναγκών που πρέπει να ικανοποιηθούν με την σωστή επιλογή προϊόντων.

Τα προϊόντα της σειράς The Skin Pharmacist της InterMed είναι απαλλαγμένα από επιβαρυντικές ουσίες όπως σιλικόνες και οινόπνευμα, δερματολογικά ελεγμένα και αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις ανάγκες του δέρματός μας αυτή την εποχή. Μάλιστα στη σειρά θα βρείτε και προϊόντα που είναι κατάλληλα για vegan!

Τα πολύτιμα προβιοτικά

Η διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιώματος του δέρματος αποτελεί το νέο σύμμαχο της σωστής φροντίδας και προστασίας του δέρματος.

Το μικροβίωμα του δέρματος, αφορά τα βακτήρια και τα μικρόβια που βρίσκονται στο δέρμα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής άμυνας του δέρματος καθώς το προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις.

Αυτό το οικοσύστημα «φιλικών» βακτηριών ωστόσο, είναι εύθραυστο και βάλλεται καθημερινά από πλήθος παραγόντων του σύγχρονου τρόπου ζωής όπως η ακτινοβολία UV, η ρύπανση και το στρες.

Χάρη στα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά το ευάλωτο μικροβίωμα του δέρματος μπορεί να διατηρηθεί σε ισορροπία.

Τα προβιοτικά βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει ουδέτερο το pH της, ενισχύουν την άμυνα της σε εξωτερικές επιθέσεις και τη διατηρούν ενυδατωμένη και προστατευμένη.

Τα πρεβιοτικά είναι θρεπτικά συστατικά τα οποία θρέφουν και βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των ήδη υπαρχόντων ευεργετικών βακτηρίων του μικροβιώματος, ενισχύοντας έτσι τη συγκέντρωση των προβιοτικών.

Η ΗYDRA BOOST probiotics cream, θρεπτική κρέμα για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, που προσφέρει ενυδάτωση για 24 ώρες δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ των διακοπών.

Βοηθά στην επαναφορά της ισορροπίας του μικροβιώματος του δέρματος και ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Διατηρεί την πολύτιμη υγρασία της επιδερμίδας, θρέφει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα.

 

Όταν διαταράσσεται η ισορροπία του μικροβιώματος, το δέρμα αντιδρά και εμφανίζει ερυθρότητα, ξηρότητα, αυξημένη ευαισθησία, τράβηγμα, θαμπή και κουρασμένη όψη. Επομένως η εξισορρόπηση του μικροβιώματος με το κατάλληλο προϊόν βοηθά στην επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Η σύνθεση της ΗYDRA BOOST probiotics cream βασίζεται στη μοναδική φόρμουλα με κλινικά μελετημένο σύμπλοκο πρεβιοτικών και προβιοτικών, υαλουρονικό νάτριο, εκχύλισμα ελίχρυσου και επιλόβιου.

Για το ευαίσθητο δέρμα

Το ευαίσθητο δέρμα ζητάει μεγαλύτερη και εξειδικευμένη φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει και η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας αυξάνεται.

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα γνωρίζουν καλά ότι το καλοκαίρι οι ανάγκες του δέρματός τους πολλαπλασιάζονται. Η UV ακτινοβολία, ο ζεστός καιρός, ο αέρας και οι μεταβολές της θερμοκρασίας αποτελούν εχθρούς του ευαίσθητου δέρματος το οποίο αρχίζει να ερεθίζεται, να «τσιμπάει», να «τραβάει» και να σας ταλαιπωρεί.

Για τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος τη λύση δίνει η σειρά SENSITIVE SKIN της The Skin Pharmacist. Ιδανική επιλογή για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα αποτελούν τόσο η κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης για πολύ ξηρό και ευαίσθητο δέρμα όσο και ο ορός SENSITIVE SKIN Β12 που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη.

Ο ορός SENSITIVE SKIN Β12  λειαίνει την επιδερμίδα και προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης. Η δράση του βασίζεται στις βιταμίνες Β12 και Ε, στο υαλουρονικό οξύ, στην πανθενόλη και σε μίγμα ενυδατικών παραγόντων όπως η τρεχαλόζη και η σερίνη.

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση με βιταμίνη Β12 περιποιείται το ευαίσθητο δέρμα, ενώ η βιταμίνη Ε προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Επίσης το υαλουρονικό νάτριο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ η πανθενόλη καταπραΰνει και αναπλάθει το ερεθισμένο δέρμα.

The Skin Pharmacist

Η σειρά The Skin Pharmacist γνωρίζει όλα όσα μας ανησυχούν στο δέρμα μας, όπως η ξηρότητα, η θαμπάδα και η υπερευαισθησία και δημιουργεί λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα, ενώ παράλληλα προσφέρει και λύσεις SOS για τις καθημερινές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η σειρά The Skin Pharmacist αποτελείται από υψηλής απόδοσης φόρμουλες, που αναπτύσσονται βάσει της καινοτόμου τεχνολογίας ΙnterTech, με τη φαρμακευτική ποιότητα και αξιοπιστία της InterMed μια αμιγώς ελληνικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην παραγωγή φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Όλα τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα της InterMed παράγονται με τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει η φαρμακευτική βιομηχανία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Αρχές Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP) χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες φαρμακευτικού βαθμού καθαρότητας.

Αυτό το καλοκαίρι ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για την σειρά The Skin Pharmacist, για να δώσετε λύση σε κάθε πρόβλημα του δέρματος!