Παρθένο, αμόλυντο καθαρό νερό. Στοιχείο ζωτικό για την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου, αλλά και την ανάπτυξη υγιών παιδιών.

Είναι γνωστό ότι το νερό καταλαμβάνει έως και το 70% του σώματος, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη σύσταση του σώματος. Είναι ένας πολύτιμος παράγοντας για την υγεία μας, ο οποίος είναι απαραίτητος για την πραγματοποίηση χημικών αντιδράσεων, την απορρόφηση και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών, αλλά και την αποβολή άχρηστων ουσιών και τοξινών από το σώμα.

Επομένως αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα και την καθαρότητα του νερού που πίνουμε και δίνουμε στα παιδιά μας. Η πόση νερού μέγιστης καθαρότητας είναι ουσιαστική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού της γυναίκας όσο και για την διασφάλιση της ομαλής ανάπτυξης του εμβρύου.

Καθοριστικός παράγοντας της καθαρότητας του νερού η απουσία νιτρικών. Πρόκειται για ενώσεις που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια οι υψηλές συγκεντρώσεις των οποίων είναι επιβλαβείς για την υγεία.  Τα Νιτρικά άλατα (NO3) είναι ευεργετικά για τα φυτά, αλλά τοξικά για τον άνθρωπο. Επομένως είναι ζωτικής  σημασίας το νερό που πίνουμε να περιέχει ελάχιστα νιτρικά, ενώ το νερό που πίνουν οι έγκυες και τα παιδιά ιδανικά δεν πρέπει να περιέχει νιτρικές ενώσεις. Επιπρόσθετα οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, θα πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα των νιτρικών στο νερό που καταναλώνουν.

Τα Νιτρικά θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα.

Με βάση τη διαθέσιμη ιατρική βιβλιογραφία υπάρχουν 345 δημοσιεύσεις που αφορούν την επιβλαβή δράση των νιτρικών που εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό στην ανθρώπινη υγεία. Τα αρνητικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν εν συντομία το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών (βρεφική μεθαιμοσφαιριναιμία) – ένα πρόβλημα πιο έντονο στις αγροτικές περιοχές -, προβλήματα στον νωτιαίο μυελό, σχιστίες (π.χ. λαγόχειλο) και δυσπλασία των άκρων (δυσμελία) σε νεογέννητα, καθώς και προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυρεοειδή αδένα και στο κυκλοφορικό σύστημα.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα νερά της Ευρώπης είναι βεβαρημένα με νιτρικά είναι η γεωργική χρήση νιτρικών ενώσεων στα οργανικά και χημικά λιπάσματα τα οποία αποτέλεσαν μείζονα πηγή ρύπανσης του νερού.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Η οδηγία της ΕΕ για την νιτρορύπανση (1991) αποβλέπει στην προστασία της ποιότητας του νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποτρέποντας τη ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων από νιτρικές ενώσεις που προέρχονται από γεωργικής φύσεως πηγές και προάγοντας τη χρήση καλών γεωργικών πρακτικών.

Η νεότερη οδηγία για τα υπόγεια ύδατα (2006) επιβεβαιώνει την απαγόρευση υπέρβασης του κατωφλίου των 50mg/l όσον αφορά τις συγκεντρώσεις νιτρικών ενώσεων. Πολλά κράτη μέλη έχουν θεσπίσει αυστηρότερα όρια προκειμένου να επιτύχουν καλή κατάσταση.

Επτά χώρες της Ευρώπης (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει δημόσια σύσταση για ένα εξειδικευμένο επιτρεπόμενο όριο Νιτρικών όταν αυτό αφορά την κατανάλωση από τα βρέφη και τις εγκυμονούσες. Ενώ το όριο NO3 για τους ενήλικες είναι 50mg/l για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες υπάρχει Δημόσια Σύσταση να μην υπερβαίνει τα 10mg/l. Όσο για το Βέλγιο (8η χώρα) περιορίζει τα 50 στα 25mg/l NO3!

Χρειάζονται ακόμη να καταβληθούν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η βέλτιστη ποιότητα νερού ανά την ΕΕ.

Το μόνο νερό χωρίς νιτρικά

Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό). Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους. To AQUA Carpatica είναι φυσικά αγνό, ιδανικό για μωρά, νήπια, μέλλουσες μητέρες αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Συνδυάζει μοναδικά τη γεύση με την απόλαυση ταυτόχρονα.

Το θαύμα της παρθένας φύσης 

Το AQUA Carpatica είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το φυσικό μεταλλικό νερό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισοτόπων):

  •  Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/L)
  •  Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
  •  Έχουν υψηλό pH (7,94 – για το φυσικό μεταλλικό νερό)
  • Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο
  • Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα
  • Εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, αποτελούν ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να δοκιμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας.