Τώρα το Φθινόπωρο, με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και το συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρος εργασίας, σχολικές αίθουσες κ.λπ.) δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση και εκδήλωση ιογενών λοιμώξεων, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη αλλά και άλλων εποχικών λοιμώξεων που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε αλλά και για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας;

Για αρχή, να μην ξεχνάμε να τηρούμε κάποιους απλούς αλλά πολύ σημαντικούς κανόνες:

  • Χρήση μάσκας παντού (σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους).
  • Διατήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.
  • Συχνό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα σχολαστικού πλυσίματος με νερό και σαπούνι. Κατά το πλύσιμο των χεριών, δεν πρέπει να αμελούμε και τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα.
  • Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια.
  • Καλός και τακτικός αερισμός των κλειστών χώρων.
  • Κάλυψη του στόματος και της μύτης με τον αγκώνα ή με ένα χαρτομάντιλο κατά το βήχα ή το φτέρνισμα.
  • Επίσης σημαντικό -αν και συχνά το αμελούμε- είναι να διατηρούμε τη μύτη μας καθαρή και υγιή.

Η μύτη είναι το όργανο που καθαρίζει, θερμαίνει, υγραίνει και φιλτράρει τον εισπνεόμενο αέρα. Αποτελεί φίλτρο για ρύπους, σκόνη, αλλεργιογόνα καθώς και για παθογόνους/λοιμώδεις παράγοντες, όπως μικρόβια και ιούς. Με τον τρόπο αυτό η μύτη παρέχει σημαντική προστασία στους κατώτερους αεραγωγούς (τραχεία, βρόγχους, πνεύμονες).

Η υγιής και καθαρή μύτη εξασφαλίζει την ορθή λειτουργία της, επομένως τη σωστή ρινική αναπνοή, την καλή οξυγόνωση του οργανισμού και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού.

Πως μπορούμε να διατηρήσουμε τη μύτη μας καθαρή;

Μια καλή πρόταση είναι οι καθημερινές πλύσεις της με προϊόντα με βάση το θαλασσινό νερό, όπως η σειρά προϊόντων Sinomarin®.

To Sinomarin® είναι ένα 100% φυσικό, κλινικά δοκιμασμένο ρινικό αποσυμφορητικό με βάση το θαλασσινό νερό. Είναι υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού (2,3% σε NaCl) πλούσιο σε όλα τα ευεργετικά συστατικά της θάλασσας (μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία). Το Sinomarin® ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση μέσω του φυσικού μηχανισμού της ώσμωσης αποκαθιστώντας την αναπνοή με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, καθαρίζει τις ρινικές κοιλότητες αποτελεσματικά, απομακρύνοντας με μηχανικό τρόπο συσσωρευμένες βλέννες ή παγιδευμένα σωματίδια όπως ρύπους, αλλεργιογόνα & παθογόνους παράγοντες (μικρόβια και ιούς).

Είναι 100% φυσικό προϊόν, χωρίς φαρμακευτικές ουσίες, πρόσθετα και συντηρητικά, καθιστώντας το ασφαλές και κατάλληλο για χρήση από όλη την οικογένεια, ακόμη και για βρέφη, έγκυες & θηλάζουσες (ανάλογα με τη συσκευασία χρήσης).

Έρευνα χρήσης του Sinomarin® σε καταναλωτές με ρινική συμφόρηση, έδειξε ότι το 98% των χρηστών είδε μείωση του συμπτώματος¹. Επιπλέον, μελέτη σε παιδιά με οξεία ρινοκλπίτιδα, κατέδειξε 92% αποτελεσματικότητα στη μείωση των ρινικών συμπτωμάτων².

Η σειρά προϊόντων Sinomarin® διατίθεται στα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες www.sinomarin.gr

1: Μετά την λήψη Sinomarin Mini + θεραπείας. Έρευνα χρήσης με Sinomarin® Mini (30 ml) που έλαβε χώρα σε 60 καταναλωτές με συμπτώματα ρινικής συμφόρησης το διάστημα Νοέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018.
2: Lu CY, Chen DH. Chinese Journal of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, 2017 Sep 5;31(17):1367-1369. Μελέτη με Sinomarin® Children σε 90 παιδιά με οξεία ρινοκολπίτιδα