Καθώς αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί πολλοί θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις σωματικής και ψυχικής υγείας -συμπεριλαμβανομένου του φόβου και του άγχους- καθώς επιστρέφουν στη δουλειά. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα, ο χώρος εργασίας θα φαίνεται πολύ διαφορετικός από ό,τι ήταν πριν την πανδημία. Κάθε εργαζόμενος καλείται να διατηρήσει απόσταση από τους συναδέλφους, αλλά και να αποτρέψει την εξάπλωση της λοίμωξης. Να πώς:

-Ξεκινάμε από τα βασικά, όπως είναι η χρήση μάσκας, η απολύμανση των χεριών κ.λπ., η απολύμανση των γραφείων και η τήρηση απόστασης ανάμεσά τους. Τηρήστε τους κανόνες με ευλάβεια.

-Κάντε ασκήσεις αναπνοών στο γραφείο κάθε φορά που νιώθετε πίεση και ένταση. Ακόμη και πέντε φορές την ημέρα, από μερικά λεπτά, μπορούν να κάνουν θαύματα και να σας χαρίσουν ηρεμία.

-Τρώτε τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα, μην καπνίζετε και περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

-Μην κάνετε χειραψίες κατά τη διάρκεια συναντήσεων ή όταν αλληλεπιδράτε με πελάτες.

-Αποφύγετε τη συγκέντρωση πολλών ατόμων σε μικρές αίθουσες και οριοθετήστε τον χώρο εργασίας σας τουλάχιστον 6 μέτρα από τον πλησιέστερο συνάδελφό σας.

-Εφόσον είναι δυνατόν, οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι κάποιες μέρες την εβδομάδα. Δουλέψτε όσο περισσότερο μπορείτε από το σπίτι.

-Χρησιμοποιήστε τις τουαλέτες του γραφείου όσο λιγότερο γίνεται για τις σωματικές σας ανάγκες και προσέξτε ιδιαίτερα την υγιεινή και την καθαριότητα εκεί.