Ενώ ο κόσμος βρίσκει διέξοδο από αυτήν την πανδημία μέσω του εμβολιασμού, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν έχει απομακρυνθεί. Οι περιβαλλοντικές θερμοκρασίες αυξάνονται και τα κύματα θερμότητας γίνονται όλο και συχνότερα, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους να αρρωσταίνουν από αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο, οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αφορούν μόνο την υγεία των ανθρώπων, καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι ικανές να βλάψουν και την εργασία μας.

Ειδικότερα, η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει σε:
Απώλεια της εργασίας
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως, απασχολούνται στον αγροτικό τομέα. Η αυξημένη θερμοκρασία σε συνδυασμό με τις αλλαγές των κατά τόπων βροχοπτώσεων θα μειώσει τις συγκομιδές των καλλιεργειών, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς δουλειά.

Μεγαλύτερες απώλειες παραγωγικότητας
Οι άνθρωποι δεν εργάζονται σωστά και κατά συνέπεια δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί σε συνθήκες έντονης ζέστης ή ξηρασίας. Σε τέτοιες συνθήκες, οι εργαζόμενοι χρειάζονται επιπλέον ξεκούραση για να διατηρηθούν δροσεροί και υγιείς, αναγκάζοντάς τους να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στην εργασία τους.

Μετανάστευση
Όταν οι άνθρωποι χάνουν την εργασία τους, μία από τις επιλογές που έχουν είναι να μετακομίσουν είτε σε μια άλλη πόλη, είτε σε άλλη χώρα, όπου πιστεύουν ότι υπάρχει ίσως μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθεί μια νέα εργασία.

Μερικά καλά νέα είναι ότι μπορούμε ακόμη και τώρα, τουλάχιστον εν μέρει, να αποτρέψουμε τα παραπάνω να συμβούν.

Κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο δείχνουν πλέον μεγαλύτερη ευαισθησία στα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς πολλές από αυτές αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους προς πιο φιλικές για το περιβάλλον πρακτικές. Καθοριστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι επιστήμονες, μέσω της παροχής γνώσεων προς τις κυβερνήσεις με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε εμείς – η παγκόσμια ανθρώπινη κοινωνία. Σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος που διαδραματίζει το ευρύ κοινό στην ώθηση των κυβερνήσεων και των εταιρειών να ενεργήσουν υποστηρίζοντας τη συστημική αλλαγή για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία.

Διαδίδονται πολλές ψεύτικες ή και λανθασμένες πληροφορίες, διαμορφώνοντας με παραπλανητικό τρόπο τις σκέψεις των ανθρώπων, σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία και πώς πρέπει να προχωρήσει η κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, ως επιστημονική κοινότητα προσπαθούμε να μοιραζόμαστε με τον κόσμο έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία επιστημονικά αποτελέσματα και ανακαλύψεις για το πώς το περιβάλλον αλληλεπιδρά με την ανθρώπινη υγεία, την παραγωγικότητα και την αθλητική απόδοση.