Δεκέμβριος, ο πρώτος μήνας του χειμώνα. Ο ωραιότερος μήνας του χρόνου χάρη στα Χριστούγεννα! Στολισμένοι δρόμοι, όμορφα διακοσμημένα σπίτια και λάμψη παντού.Η χρονιά και όλα όσα μας ταλαιπώρησαν φεύγει και η προσμονή για το νέο έτος που έρχεται μας δημιουργεί διάθεση να βρεθούμε με φίλους και συγγενείς, να βγούμε και να περάσουμε όμορφα.

Φυσικά, άνδρες και γυναίκες επιθυμούμε το ίδιο: να είμαστε λαμπεροί και όμορφοι τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά ανανεωμένοι και λαμπεροί. Προλαβαίνουμε όμως να «σβήσουμε» την κούραση μιας ολόκληρης χρονιάς από το πρόσωπό μας μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Κι όμως, ναι! Προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο και μαζί μ’ αυτό περισσότερη καλή διάθεση για τις γιορτές. Δύο αποτελεσματικές θεραπείες που έχουν άμεσο και άριστο αποτέλεσμα είναι οι ενέσεις μπότοξ (Botox) και υαλουρονικού οξέος για την εξάλειψη των ρυτίδων, τη βελτίωση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών.

Botox

Το Botox, ή αλλιώς βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, είναι μια επεξεργασμένη πρωτεΐνη η οποία αρχικά αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση διαφόρων νευρολογικών παθήσεων, καθώς εμποδίζει τις συσπάσεις μυών και νεύρων. Eφαρμόζεται στην περιοχή των φρυδιών, κυρίως στο μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια, στο οβάλ του προσώπου καθώς και στο λαιμό, καθώς βοηθά στη μυϊκή χαλάρωση με στόχο την εξάλειψη ή τη μη δημιουργία ρυτίδων.

Η τοπική εφαρμογή είναι ανώδυνη και κρατά ελάχιστα λεπτά, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετούς μήνες. Η ανανέωση του προσώπου είναι ορατή ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες και συνήθως δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή του Botox, υπάρχει εμφανής βελτίωση στη λείανση των λεπτών ρυτίδων του προσώπου. Το βέλτιστο αποτέλεσμα είναι ορατό περίπου έναν μήνα μετά.

Αν λοιπόν επιθυμείτε ξεκούραστο και ανανεωμένο πρόσωπο, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε έναν πλαστικό χειρουργό και να επιλέξετε μια θεραπεία προσώπου με Botox.

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και στις μέρες μας αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο για την αντιγήρανση και την ανάπλαση δέρματος. Ενδείκνυται για την διόρθωση των ρυτίδων πέριξ των χειλιών, στις ρινοπαρειακές πτυχές, για τον τονισμό του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών, αλλά και για «γέμισμα» των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου και τέλος την τόνωση των ζυγωματικών.

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος είναι ανώδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά ενώ το τελικό αποτέλεσμα έχει διάρκεια πέραν των 12 μηνών. Βέβαια, τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά άμεσα και σταδιακά όσο περνάνε οι ημέρες η εικόνα του προσώπου βελτιώνεται διαρκώς.

Αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου

Χάρη στα νήματα η ολική αναδόμηση του προσώπου μπορεί να γίνει αναίμακτα και με άμεσο αποτέλεσμα, καθώς κάνουν άμεση σύσφιξη του περιγράμματος, χωρίς τομές και ράμματα.

Τα νήματα είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα φτιαγμένα από βιοαπoρροφήσιμο, μη αλλεργικό υλικό PDO – υλικό το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη χειρουργική για συρραφή τραυμάτων.

Σε μόλις 45 λεπτά που διαρκεί η εφαρμογή τους, και ανάλογα με αυτά που κρίνει ο πλαστικός χειρουργός κατάλληλα για τις ανάγκες του προσώπου σας, επιτυγχάνεται αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο περίγραμμα του προσώπου, τις παρειές και τον λαιμό.

Ανανέωση προσώπου με τη βοήθεια του λέιζερ

Θεραπείες που μπορούν να δώσουν τη μέγιστη λάμψη στο δέρμα και μια νεανική όψη λίγο πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι και όλες εκείνες που γίνονται με τη χρήση μη επεμβατικών λέιζερ (laser).

Μια θεραπεία με λέιζερ NDYAG μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο υγιές και πιο φωτεινό, καθώς είναι ένα εξειδικευμένο μη επεμβατικό λέιζερ αντιγήρανσης, το οποίο δρα με πολλαπλό τρόπο: συσφίγγει άμεση την επιδερμίδα δρώντας στο υπάρχον κολλαγόνο, αλλά βοηθά και στην σταδιακή παραγωγή νέου οργανωμένου κολλαγόνου. Η θεραπεία διαρκεί από 20 λεπτά έως και μία ώρα και επιστρέφετε κανονικά στις καθημερινές σας ασχολίες, με μόνη προφύλαξη την αποφυγή του ήλιου.

Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φθάσει τους 12-18 μήνες και εξαρτάται από την φυσική διαδικασία γήρανσης του κάθε δέρματος. Το λέιζερ NDYAG χρησιμοποιείται τόσο στο πρόσωπο για τη βελτίωση των ρυτίδων αλλά και την σύσφιξη, όσο και σε περιοχές του σώματος όπου υπάρχει χαλάρωση της επιδερμίδας. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και κατά την διάρκεια της θεραπείας υπάρχει μόνο ένα αίσθημα καύσου. Σε κάθε μια περιοχή γίνονται 2-4 εφαρμογές και αν χρειαστεί μπορεί να γίνει και επανάληψη.

Τέλος, για να ανακτήσει το δέρμα σας την χαμένη του φρεσκάδα και νεανικότητα μπορείτε να συνδυάσετε μια θεραπεία luxurious shine (συνδυασμός μάσκας αργίλου και ενεργού άνθρακα) με Picoway λέιζερ για απαράμιλλη λάμψη και γοητεία.