Το 2015 άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή στην Αμερική, η χρήση μιας καινούργιας μεθόδου που ξανάδινε στις γυναίκες τη χαμένη τους νεότητα. Νομίζω ήταν η καλύτερη είδηση στον τομέα της σύγχρονης γυναικολογίας και της εξελικτικής Ιατρικής. Έκτοτε, η επαναστατική θεραπεία αντιγήρανσης και αναγέννησης THERMIva®, έχει γίνει συνώνυμο του μη επεμβατικού Botox στη γενετήσια περιοχή της γυναίκας και έχει υιοθετηθεί από πολλές σταρ του Χόλυγουντ, όπως οι αδελφές Kardashian, η Beyoncé, η Victoria Beckham, η Madonna και η Jennifer Lopez.

Τι είναι το THERMIva®

Η καινοτόμος αυτή, διεθνώς βραβευμένη, μη χειρουργική, μη επεμβατική μέθοδος ολικής κολπικής αναζωογόνησης έχει άρτια αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα ενώ, ταυτόχρονα, καταπολεμά και την ακράτεια.

Λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες που παράγουν θερμότητα και δημιουργούν νέο κολλαγόνο, ελαστίνη και αγγεία, ξαναδίνοντας στη γυναίκα τη χαμένη νεότητα

Είναι μια τελείως ανώδυνη διαδικασία, γίνεται στο ιατρείο, δεν απαιτεί καμία μορφή αναισθησίας, και η γυναίκα νιώθει μόνο μια ευχάριστη ζέστη

Έχει αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή

Συνιστώνται 3 συνεδρίες των 20-25 λεπτών, ανά 20-30 μέρες, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Είναι η μόνη μέθοδος που δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και επιτρέπει την άμεση επιστροφή της ασθενούς σε όλες τις δραστηριότητες (σεξ, κολύμπι, γυμναστική)

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται;

Μετά από μια γέννα όπου υπάρχει χαλαρότητα στον κόλπο

Σε γυναίκες οι οποίες υποφέρουν από συχνές ουρολοιμώξεις ή κολπίτιδες

Στην εμμηνόπαυση όπου υπάρχει ξηρότητα, δυσκολία και πόνος στο σεξ

Στις γυναίκες που δυσκολεύονται να έχουν οργασμό

Σε περιπτώσεις ακράτειας ή συχνοουρίας

Σε ποια ηλικιακή ομάδα γυναικών απευθύνεται;

Έχει εφαρμοστεί σε ασθενείς, τόσο νέες, ηλικίας 25, 26 ετών, οι οποίες είχαν μόλις κάνει μωρό κι ένιωθαν χαλάρωση, όσο και 70 χρονες σεξουαλικά ενεργές και πολύ υγιείς ασθενείς που θέλουν να είναι φυσιολογικές, ξανά.

Γενικά, κοιτώντας τις στατιστικές, ο μέσος όρος ηλικίας γυναικών στις οποίες εφαρμόζεται η μέθοδος κυμαίνεται μεταξύ 40-65 ετών.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, που το ΤHERMIva® εφαρμόζεται σε 42 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπολογίζεται ότι έχουν ωφεληθεί απ’ αυτή τη μέθοδο πάνω από μισό εκατομμύριο γυναίκες.

Τι ανταπόκριση έχει;

Είτε μιλάμε για πολύ νέες γυναίκες, οι οποίες είχαν προβλήματα χαλάρωσης, ξηρότητας ή πόνου στη σεξουαλική επαφή μετά από τον τοκετό, είτε για μεγαλύτερης ηλικίας, στην εμμηνόπαυση, με τη μέθοδο αυτή οι ασθενείς γίνονται τουλάχιστον 2 με 3 δεκαετίες νεότερες. Ο κόλπος ξαναγίνεται σφιχτός, οι ιστοί του δέρματος αναγεννιούνται η περιοχή –με τα νέα αγγεία, την ελαστίνη και το κολλαγόνο–, ξαναδίνει αισθητικά και λειτουργικά άλλη εικόνα και η γυναίκα ξαναβρίσκει το χαμένο της σφρίγος και τη ζωντάνια, το κέφι για την ζωή.

Οι ασθενείς βλέπουν τέτοια διαφορά στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, αλλά και σε ποιότητα ζωής, αυξημένη αυτοπεποίθηση και libido που κατά γενική ομολογία παραδέχονται ότι η μέθοδος αυτή τους άλλαξε τη ζωή.