homescreen

Σκλήρυνση κατά πλάκας και κατανάλωση γαλακτοκομικών


ygeiamou.gr team

Ερώτηση: 

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών από άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ενδέχεται να συντελέσει σε κακή εξέλιξη της νόσου;

Ο κύριος Κωνσταντίνος Σπέγγος, Νευρολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων ΥΓΕΙΑ (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και αξιόπιστα δεδομένα που να συσχετίζουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών με χειρότερη έκβαση της νόσου σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται μια πλήρης, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή για το σύνολο των ασθενών.



Απόρρητο Απόρρητο