Ερώτηση:

Γεια σας, είμαι 39 και κάνω αρκετά καλή ζωή με γυμναστική τρέξιμο. Τα τελευταίο χρονιά το έχω παρατηρήσει κι εγώ αλλά και η κοπέλα μου, ότι στον ύπνο μου τινάζω συνέχεια τα πόδια μου. Έχω διαβάσει για το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό. Ειδικά στο κάτω μερος στη γάμπα και στα δάκτυλά της πατούσας συμβαίνει. Τι μου προτείνετε;

Ο κύριος Γεώργιος Αθ. Σκάρπας, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων & Αναγεννητικής Ιατρικής ΜΗΤΕΡΑ (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Το πρόβλημα που αναφέρετε είναι πολυπαραγοντικό και σίγουρα χρειάζεται εργαστηριακή και κλινική διερεύνηση καθώς το συγκεκριμένο σύμπτωμα μπορεί να έχει διάφορους αιτιολογικούς παράγοντες.

Μια από τις ενδεχόμενες διαγνώσεις μπορεί να είναι και το πρωτοπαθές σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, οπωσδήποτε όμως με τις λιγότερες πιθανότητες. Για μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερή διάγνωση είναι καλό να προγραμματιστεί μια εξέταση που θα διαμορφώσει τη στρατηγική περαιτέρω αντιμετώπισης, αφού σε κάθε περίπτωση επειδή το σύμπτωμα δημιουργεί δυσφορία και κόπωση είναι σημαντικό να θεραπευτεί άμεσα».