Ερώτηση:

Καλημέρα σας. Εγχειρήστηκα το 2018 για όγκο τύπου GIST 14χ10εκ. βάρους 505γρ. Από τότε υπήρχε ένα μαύρο στίγμα στο  μέσο της τομής στο δέρμα. Πριν μερικούς μήνες έβγαλε μια κλωστή σαν μισινέζα που μου την έκοψαν. Από τότε  βγάζει πύο. Κατά διαστήματα μου έδιναν αντιβίωση αλλά δεν έγινε κάτι.  Στην περιοχή του στίγματος το δέρμα έχει σκληρύνει και με ενοχλεί.  Έχω  ακόμη δυο όγκους, έναν στην παρωτίδα  αριστερά και λευκοεγκεφαλοπάθεια. Παρακαλώ τι να κάνω; Ευχαριστώ.

Ο κύριος Χαράλαμπος Χριστοφυλλάκης, Παθολόγος-Ογκολόγος , Συνεργάτης Α’ Ογκολογικού Τμήματος  Metropolitan General (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Το πρόβλημα που αναφέρετε στην τομή μάλλον οφείλεται σε φλεγμονή του δέρματος τοπικά. Γι’ αυτό θα χρειαστεί κατάλληλη αντιβίωση και ενδεχόμενα καθαρισμός χειρουργικός της περιοχής της φλεγμονής απο χειρουργό όταν υπάρχει εκροή πύου. Για τον όγκο στην περιοχή της παρωτίδας θα επισκεφθείτε ένα Γναθοχειρουργό που θα αποφασίσει για την περαιτέρω αντιμετώπιση (βιοψία ή παρακολούθηση). Η λευκοεγκεφαλοπάθεια ειναι μια κατάσταση απεικονιστική του Κ.Ν.Σ που δεν έχει σχέση με κακοήθειες και ειναι κύρια εκφυλιστικής αιτιολογίας.