Η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) που ξεκίνησε τον Ιούλιο, έχει ως στόχο να συμβάλει στην καλλιέργεια μιας σταθερής κουλτούρας εθελοντικής αιμοδοσίας και να ενισχύσει την αντίληψη ότι η προσφορά αίματος δεν αποτελεί μια περιστασιακή πράξη, αλλά μια στάση ζωής και ενεργού κοινωνικής συμμετοχής.

Αυτή τη φορά, η Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών ενώνει τη φωνή της με το ΕΚΕΑ, στέλνοντας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και υπενθυμίζοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί μια απλή, αλλά ανεκτίμητη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών, έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την ιστορική πρόκριση της ομάδας στην 8άδα της διοργάνωσης, αξιοποιούν τη δύναμη του αθλητικού τους παραδείγματος για να μεταφέρουν ένα video-μήνυμα που ξεπερνά τα όρια του γηπέδου: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι στάση ζωής, μια πράξη με ανεκτίμητη αξία που μας ενώνει όπως και ο αθλητισμός.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς δράσεων της ΕΟΠΕ σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικότερα στον ιδιαίτερα απαιτητικό για την επάρκεια αίματος μήνα Αύγουστο, οι αθλητές και οι αθλήτριες του beach volley, μέσα από τη διοργάνωση Athens Finals 2026, απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να ανταποκριθούν στην ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες που πραγματοποίησε το Ε.ΚΕ.Α. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Συντάγματος.

Η συνέχιση αυτής της προσπάθειας από την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι καταξιωμένοι αθλητές και αθλήτριες ως πρότυπα και κοινωνικοί πρεσβευτές, μεταφέροντας μηνύματα ευαισθητοποίησης σε ένα ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Το ΕΚΕΑ και η ΕΟΠΕ καλούν όλους τους πολίτες που μπορούν να αιμοδοτήσουν να κάνουν το δικό τους βήμα προσφοράς.

*Στο video συμμετείχαν οι διεθνείς αθλήτριες: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Ευαγγελία Τάνη, Ευφροσύνη Μπακοδήμου, Ελπίδα Τικμανίδου, Γεωργία Λούλα Αγγελοπούλου, Μαρία Κλέπκου, Μάρθα-Ευδοκία Ανθούλη, Στυλιανή Γκιούρδα, Μαρία-Κατερίνα Ξανθοπούλου, Γεωργία-Μαρία Αντωνακάκη, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Αριστέα Τοντάι, Μαρκέλλα Παπαγεωργίου, Έρρικα-Πελαγία Γράβαρη

Ειδήσεις σήμερα

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. – ΕΟΠΥΥ: Ουσιαστικός διάλογος για τις ανάγκες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

Τραγωδία στην Καρίτσα Λάρισας: Πέθανε 15χρονος που κατέρρευσε ξαφνικά

Ιατρική «αλά καρτ»: Οι επικίνδυνες διαδρομές ανάμεσα σε επιστημονικές και αμφισβητούμενες πρακτικές