Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τορίνο, όπου νοσηλεύεται ο 15χρονος Δημήτρης από τα Φάρσαλα, έπειτα από τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υποβλήθηκε προχθές, λόγω του  σοβαρού περιστατικού θερμοπληξίας.

Οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ανάρρωσης του παιδιού, καθώς σύμφωνα με το ifasrala σήμερα άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να αντιδρά, γεγονός που θεωρείται κρίσιμο βήμα προς την αποκατάσταση της υγείας του. Ο Δημήτρης παρέμενε σε καταστολή επί εννέα ημέρες και πλέον οι γιατροί παρακολουθούν στενά την κατάσταση, αναμένοντας σταδιακή πλήρη αφύπνιση μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι γονείς του βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, ενώ η συγκινητική στήριξη της τοπικής κοινωνίας των Φαρσάλων είναι αδιάκοπη. Χθες το πρωί, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής για να συμμετάσχει σε Θεία Λειτουργία για τον 15χρονο. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για κοινή προσευχή ήταν μαζική, με συγγενείς, φίλους και κατοίκους της πόλης να εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια.

Το κλίμα μέσα στον ναό ήταν φορτισμένο από αγωνία αλλά και ελπίδα, καθώς όλοι ευχήθηκαν για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Δημήτρη, που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά στη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ειδήσεις σήμερα

Το απλό τεστ που αποκαλύπτει εάν θα γεράσουμε καλά – 4 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Πώς είναι πραγματικά να βρίσκεσαι στο φάσμα του αυτισμού; Ένας καθηγητής περιγράφει

Άνοια: Πόσα χρόνια περνούν από τα πρώτα συμπτώματα μέχρι τη διάγνωση – Τι λένε οι επιστήμονες