Η ιατρική εταιρεία «Emergency Help», πρωτοπόρος στις εφαρμογές σύγχρονης διαγνωστικής τηλεϊατρικής στην Ελλάδα, ξεκίνησε την παροχή πιλοτικών Υπηρεσιών Τηλεϊατρικής Νέας Γενιάς στους Δήμους Αγράφων και Κηφισιάς, φέρνοντας νέες δυνατότητες ιατρικής φροντίδας εξ αποστάσεως για τους κατοίκους των περιοχών, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις συνεργασίας και με άλλους δήμους που έχουν δείξει ενδιαφέρον.
Ο Δήμος Αγράφων είναι ένας ορεινός και δυσπρόσιτος δήμος με περιορισμένες υγειονομικές δομές, που μέσα από το σύστημα τηλεϊατρικής “ΤytoCare”, ένα από τα πλέον αξιόπιστα διεθνώς, αποκτά πλέον πρόσβαση σε άμεση ιατρική διάγνωση χωρίς την ανάγκη μετακίνησης για τους κατοίκους. Ενώ στην Κηφισιά, η «Emergency Help» συνεργάζεται με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου και εξ αποστάσεως αξιολόγησης μέσω σταθμών τηλεϊατρικής.
Η «Emergency Help» παρέχει πιλοτικά υπηρεσίες τηλεϊατρικής με τη χρήση σύγχρονου διαγνωστικού εξοπλισμού, μέσα από πιστοποιημένο σύστημα, που επιτρέπει αξιολόγηση και διάγνωση από απόσταση, με πάνω από δέκα εξετάσεις, ακόμη και σε παιδιά άνω των 6 μηνών.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα “TytoCare”, για να προσφέρει:
- Απομακρυσμένη ιατρική εκτίμηση σε πραγματικό χρόνο.
- Πλήρη διαγνωστικό έλεγχο, όπως ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακρόαση πνευμόνων, μέτρηση θερμοκρασίας, οξυμετρία, ωτοσκόπηση, επισκόπηση στοματοφάρυγγα και δέρματος, κ.ά.
- Διασύνδεση με ιατρούς εξειδικευμένων ειδικοτήτων.
- Καταγραφή και αποθήκευση ιατρικών δεδομένων για παρακολούθηση χρόνιων ασθενών.
Η Τηλεϊατρική μπορεί να λειτουργήσει ως υποστηρικτικός βραχίονας για τη δημόσια υγεία και ήδη καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον από δήμους και επιχειρήσεις για υπηρεσίες Τηλεϊατρικής, που επιβεβαιώνουν την κρίσιμη σημασία τους, καθώς όχι μόνο καταργούν την ανάγκη μετακίνησης, αλλά και καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας επιβαρυμένα σημεία του αστικού ιστού ή σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας.
Μάλιστα, η Τηλεϊατρική μπορεί να αποτελέσει ζωτικό κανάλι υγείας για απομακρυσμένες ορεινές ή ημιαστικές περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γεωγραφικής απόστασης από τα κέντρα υγείας, γήρανσης του πληθυσμού με αυξημένες ανάγκες παρακολούθησης και δυσκολίας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών σε πραγματικό χρόνο.
Η τεχνολογία τηλεϊατρικής νέας γενιάς της εταιρείας «Emergency Help» αποτελεί λύση για όλους τους Δήμους που επιδιώκουν την προσφορά ιατρικής υποστήριξης, με ελάχιστη επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους. Η τηλεϊατρική σίγουρα δεν υποκαθιστά την φυσική παρουσία του γιατρού, αλλά τον φέρνει εκεί που δεν υπάρχει, λειτουργώντας ως υποστηρικτικό εργαλείο για δήμους, κοινωνικές δομές και επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πρόληψης, άμεσα και αξιόπιστα.