Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης δέχτηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από εκδρομείς και κατοίκους του Νομού Αρκαδίας, οι οποίοι τους ενημέρωναν ότι βρήκαν κουταβάκια σε διάφορες περιοχές και σημεία: Τρίπολη, Δημητσάνα, στα σκουπίδια, στα χωράφια, στο βουνό.

Έτσι, στη «δύση» του τριημέρου οι εθελοντές του Συλλόγου βρέθηκαν να φροντίζουν 34 κουταβάκια, ηλικίας τριών ημερών έως τριών – τεσσάρων μηνών.

Ένα από τα περιστατικά που αφηγείται ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, Γιώργος Ζαφειράκης, είναι για επτά κουταβάκια, μόλις τριών ημερών, που τα έβαλαν σε σακί, το οποίο και έδεσαν, και τα πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Άστρος. Για να πεθάνουν αργά και βασανιστικά από ασφυξία. Ευτυχώς, κάτοικος του Άστρους τα βρήκε και επικοινώνησε με τον Σύλλογο. Δυστυχώς, ένα κουταβάκι δεν άντεξε.

Όσα από τα κουταβάκια έχουν κλείσει τις 35 ημέρες είναι εμβολιασμένα και έχουν κάνει αποπαρασίτωση.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, εκτός από τα νεοφερμένα κουταβάκια, φροντίζει 220 σκυλάκια, οκτώ γατούλες, 15 αλογάκια και γαϊδουράκια, πέντε χελωνίτσες νερού, ένα χαμστεράκι, δύο κουνελάκια, τρία προβατάκια (διασώθηκαν από τις περσινές φωτιές), δύο κατσικούλες και δύο γουρουνάκια (τα προόριζαν για σφαγή).

Όπως είναι κατανοητό, τα ζώα που φροντίζουν οι εθελοντές του Συλλόγου είναι πολλά. Και πασχίζουν για την ευζωία τους: την κτηνιατρική τους φροντίδα, τον καθαρισμό του χώρου τους, την τροφή τους. Τα έξοδα είναι πολλά.

Θα πρέπει, λοιπόν, να αποσαφηνιστεί ότι δεν μπορούν να ανταποκρίνονται σε όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών που βρήκαν ένα ζωάκι στον δρόμο. Βεβαίως και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα τραυματισμένο, κακοποιημένο, νεογέννητο ζωάκι. Και οι πολίτες θα πρέπει να το έχουν κατά νου αυτό, και να μην εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους. Ένα παράπονο του κ. Ζαφειράκη.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, έχουν μόνον 50 υιοθεσίες τον χρόνο.

Οι εθελοντές του Συλλόγου έχουν ανάγκη από τροφές, φάρμακα (Prezolon 5mg, Soluric 300mg, Vibramycin 100mg, Taradyferon 80mg), αποπαρασιτικά περιλαίμια/λουριά, κουβερτάκια, πάνες.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα κουταβάκι, ή θέλει να συνεισφέρει στο αξιέπαινο έργο των εθελοντών, μπορεί να επισκεφτεί τη Σελίδα του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο fb: https://www.facebook.com/politistikosfilozoikossyllogostripolis/

Διαβάστε επίσης