Παπαστεργίου: Από το 2019 γίνονται τεράστια βήματα στην υγεία και στην ψηφιοποίησή της

Σε εξέλιξη η συζήτηση του πάνελ με θέμα « Ψηφιακή Επανάσταση στην Υγεία: Καινοτομία, Προκλήσεις και Ευκαιρίες»

dsc_7988

Τσούμα: Η ομογενοποίηση των δεδομένων γίνεται μέσα από τα συστήματα που ήδη έχουμε και βελτιστοποιούνται συνεχώς

Δημιουργούμε μια κεντρική βάση δεδομένων όπου έρχονται όλα τα δεδομένα υγείας απ’ όλα τα συστήματα υγείας για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Η ομογενοποίηση των δεδομένων γίνεται μέσα από τα συστήματα που ήδη έχουμε και βελτιστοποιούνται συνεχώς.

dsc_7860__1_

dsc_6106

Δημήτρης Παπαστεργίου, Νίκη Τσούμα, Άννα Διαμαντοπούλου, Αντώνης Φιλιππίδης

Γεωργιάδης στο 6ο Συνέδριο του ygeiamou.gr: Έλεγα την αλήθεια για τα Τέμπη με κάθε προσωπικό κόστος, η Ελλάδα κινδύνευε να αυτοκτονήσει

Από την υπόθεση των Τεμπών ξεκίνησε η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, στο 6ο Συνέδριο του ygeiamou.gr, αφορμής δοθείσης από την έκδοση του τελικού πορίσματος περί της λεγόμενης «πυρόσφαιρας» από τους επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Και σύμφωνα με την οποίαν, η έκρηξη και η ανάφλεξη που παρατηρήθηκαν μετά από την σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη, αποδίδεται στα λιπαντικά των μηχανών και όχι σε οποιαδήποτε άλλη, ενδεχομένως παράνομη κ.λπ., ουσία.

Επί του ζητήματος αυτού και ύστερα από σχετική ερώτηση του συντονιστή του πάνελ, Στέφανου Τζανάκη, ειδικά δε για το εάν ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος για το δημόσιο αγώνα που έδωσε κατά των θεωριών περί ξυλολίου κ.λπ., ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε τα εξής: «Η λέξη δικαίωση δεν είναι σωστή. Η χώρα βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο χείλος του γκρεμού. Πριν από μερικά χρόνια είδα 1 εκατ. πολίτες στο Σύνταγμα, να διαδηλώνουν με οργή για το πιο παράλογο πράγμα στον κόσμο. Για τη διαγραφή του PSI. Που αν δεν το ψηφίζαμε τότε, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν Βενεζουέλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαμαντοπούλου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένα project πληροφορικής, είναι αλλαγή στην προσέγγιση της πρόληψης

Για να μπορέσουμε να μπούμε στην ψηφιακή εποχή χρειάζεται το Υπουργείο Υγείας μια σειρά από ειδικότητες καθώς και επανεκπαίδευση του προσωπικού. Χρειάζεται λαϊκή ψηφιακή επανεκπαίδευση, ένα εργαλείο που υπάρχει σε πολλές χώρες.  Χρειάζεται ένα θεσμικό πλαίσιο για την ασφάλεια.

dsc_7866__3_

Δείτε το βίντεο του πρώτου πάνελ με θέμα « Βιώνοντας την Κλιματική Αλλαγή: Οι παρεμβάσεις και οι λύσεις»

Παπαστεργίου: Από το 2019 γίνονται τεράστια βήματα στην υγεία και στην ψηφιοποίησή της

Ο Υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε ότι έχουν τεράστια βήματα στον χώρο της Υγείας αλλά και στην ψηφιοποίησή της.

Ξεκινά το τρίτο πάνελ με θέμα «Ψηφιακή Επανάσταση στην Υγεία: Καινοτομία, Προκλήσεις και Ευκαιρίες»

• Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
• Νίκη Τσούμα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ
• Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός
• Αντώνης Φιλιππίδης, Πρόεδρος & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης

 

Γεωργιάδης: Για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της γήρανσης πάμε ένα βήμα πέρα από τη διάγνωση, το θέμα είναι να κρατάς την υγεία σου σε καλό επίπεδο

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στο θέμα της άσκησης.

Κάνουμε τις περισσότερες προσλήψεις στο ΕΣΥ στην ιστορία μας επειδή πιστεύουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το κοινό παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εργασίες του συνεδρίου

dsc_6090

Παπαστεργίου: Από το 2019 γίνονται τεράστια βήματα στην υγεία και στην ψηφιοποίησή της

Νεκτάριος: Λάθος επίσης των ασφαλιστικών εταιριών ότι δεν χρησιμοποίησαν τα συστήματα ελέγχου της προκλητής ζήτησης

Τη μεγάλη χρησιμότητα των ασφαλιστηρίων υγείας τόνισε ο κύριος Νεκτάριος επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι μεγάλο λάθος η τιμολόγηση με τη μέθοδο του level premium που οδηγεί σε υψηλά ασφάλιστρα.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ξεκίνησαν με χαμηλά ασφάλιστρα και στη συνέχεια τα αύξησαν με δυσβάσταχτο κόστος για τους σημερινούς 65χρονους κατόχους συμβολαίων. Λάθος επίσης των ασφαλιστικών εταιριών ότι δεν χρησιμοποίησαν τα συστήματα ελέγχου της προκλητής ζήτησης – DRGs – είπε επίσης ο κύριος Νεκτάριος.

«Στην Ελλάδα δεν έγινε αυτό και τώρα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις», είπε.

O Άδωνις Γεωργιάδης στο 6o Συνέδριο ygeiamou

@protothema.gr Γεωργιάδης για πυρόσφαιρα στην τραγωδία των Τεμπών #protothema #ygeiamou #greektiktok #tiktokgreece #news #georgiadis ♬ πρωτότυπος ήχος – protothema.gr

Κοτζαμάνης: Η υγεία δεν χτίζεται από τα 65 και μετά -χτίζεται από το μηδέν ως το άπειρο

Πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα βρεθεί χωρίς παιδιά και χωρίς σύντροφο. Και πολλοί υπέργηροι. Αυτές είναι οι προκλήσεις του συστήματος υγείας που είναι πολύ μεγάλες.

dsc_7546

Γεωργιάδης: Ο πληθυσμός μας γηράσκει και αυξάνονται οι ανάγκες υγείας – Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι ένα σύνθετο ζήτημα

dsc_7695__2_

Ο Υπουργός Υγείας έφερε το παράδειγμα της Ουγγαρίας που ενώ ανέβασε τον δημογραφικό της δείκτη, αυτός ξανάπεσε. «Δεν είναι απλό το ζήτημα», ανέφερε.

Γεωργιάδης για πυρόσφαιρα στην τραγωδία των Τεμπών

Η λέξη δικαίωση δεν είναι σωστή. Η χώρα βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο χείλος του γκρεμού. Είδα 1 εκατ. πολίτες στο Σύνταγμα για το πιο παράλογο πράγμα στον κόσμο, για τη διαγραφή του PSI. Αν δεν το ψηφίζαμε, η Ελλάδα θα ήταν σήμερα Βενεζουέλα. Η απάτη περί ξυλολίου ήταν πολύ χειρότερη γιατί έθετε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα.

Πρέπει για τα Τέμπη να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αλλά με την αλήθεια. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που να θέλει να συγκαλύψει και ειδικά, δεν είμαστε εμείς

Καρποδίνη: Οι ανάγκες των άνω των 65 ετών, αναλογούν στο 40% των συνολικών δαπανών υγείας – Με αυξητική τάση τα επόμενα χρόνια

dsc_7555__1_

Κελλάρης: Οι μισθοί των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν να διπλασιαστούν χωρίς οι φορολογούμενοι να συνεισφέρουν ούτε 1 ευρώ -εάν προχωρήσει σε υλοποίηση το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει ήδη μελετηθεί

Σε εξέλιξη η συζήτηση του δεύτερου πάνελ με θέμα « Αντιμετωπίζοντας το Δημογραφικό ζήτημα: Ο ρόλος της επιστήμης, των κυβερνήσεων, των πολιτών»

dsc_6072

Νεκτάριος: H διαχείριση όλων των προβλημάτων που προέρχονται από τη γήρανση βρίσκονται στον δημόσιο τομέα

Ξεκινά το δεύτερο πάνελ με θέμα «Αντιμετωπίζοντας το Δημογραφικό ζήτημα: Ο ρόλος της επιστήμης, των κυβερνήσεων, των πολιτών»

•  Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας
•  Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια και Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ
•  Μιλτιάδης Νεκτάριος, Ομότιμος Καθηγητής Ασφάλισης του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς
•  Βύρων Κοτζαμάνης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ), Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
•  Βασίλειος Κελλάρης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Αντιπρόεδρος Μονάδας IVF Εμβρυογένεσις ΥΓΕΙΑ

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Στέφανος Τζανάκης

Αγαπηδάκη: Ο γιατρός πηγαίνει πλέον στον πολίτη και όχι ο πολίτης να αναζητά τον γιατρό

Ο γιατρός πηγαίνει πλέον στον πολίτη και όχι ο πολίτης να αναζητά τον γιατρό. Αυτό επιτυγχάνουν οι Κινητές Μονάδες Υγείας. Ιδιαίτερα σε οικονομικά ασθενείς ομάδες πληθυσμού, σε δυσπρόσιτες περιοχές κ.λπ. 363.500 άτομα έχουν παραπεμφθεί για περαιτέρω εξετάσεις, χάρη στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις του προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ.

Καρτάλης: Οι περιοχές από την περιοχή της Θεσσαλίας και νοτιότερα είναι πιο ευάλωτες από πλευράς κλιματικών συνθηκών

Για τα επόμενα πέντε χρόνια δύσκολη η πρόβλεψη. Έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό η θερμοκρασία τη χώρα μας. Η εκτίμηση είναι ότι το 2040 η αύξηση θα είναι 2,5 βαθμών κυρίως στις νοτιότερες περιοχές μαζί με ένταση της ξηρασίας.

dsc_7458__1_

Αγαπηδάκη: Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης θα εντοπίζονται κρούσματα σοβαρών μεταδιδόμενων νοσημάτων πριν από την είσοδο τουριστών στη χώρα

Χωρίς μία ισχυρή επένδυση στον ΕΟΔΥ η Ελλάδα είναι επιδημιολογικά ευάλωτη.

Ο ΕΟΔΥ εντείνει τις συμμετοχές σε διεθνή προγράμματα, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητάς του.

Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης θα εντοπίζονται κρούσματα σοβαρών μεταδιδόμενων νοσημάτων πριν από την είσοδο τουριστών στη χώρα. Με ελέγχους μέσα σε αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια κ.λπ.

Το προηγημένο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης για τον εντοπισμό εν τω γεννάσθαι επιδημιών, θα ενημερώνει αυτομάτως τους αρμόδιους διεθνείς φορείς.

dsc_7428__1_

Λάγιου: Η ψηφιοποίηση κρίσιμο στοιχείο της επιδημιολογικής επιτήρησης

Απαραίτητη η διεθνής συνεργασία για την αξιόπιστη και ακριβή επιδημιολογική επιτήρηση/πρόληψη.

Σε εξέλιξη η συζήτηση του πρώτου πάνελ με θέμα «Βιώνοντας την Κλιματική Αλλαγή: Οι παρεμβάσεις και οι λύσεις»

dsc_7311__1_

Γιώργος Μιχαηλίδης, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Παγώνα Λάγιου, Μαρία-Νίκη Γεωργαντά

Καρτάλης: Οι συνθήκες καύσωνα διαφοροποιούνται ακόμη και μεταξύ των συνοικιών της Αθήνας

Παράγοντες όπως π.χ. η πυκνότητα της δόμησης και οι δυνατότητες αερισμού, επηρεάζουν καθοριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας.

Αγαπηδάκη: Για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο έχει εκπαιδεύσει επιδημιολόγους πεδίου – Καταλύτης η θεομηνία «Ντάνιελ»

Είδαμε ότι μια κρίση μπορεί να μεταδοθεί και να γίνει ένα ξέσπασμα. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε ενισχύσει το νέο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης για κάθε όχι μόνο νόσημα, αλλά και τους παράγοντες που αναφέρθηκα, δηλαδή χώμα, νερό και αέρα. Για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο έχει εκπαιδεύσει επιδημιολόγους πεδίου. Καταλύτης η θεομηνία «Ντάνιελ».

Λάγιου: Η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει όλα τα νοσήματα

Η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει όλα τα νοσήματα: τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο του πνεύμονα, αυξάνει τα ποσοστά τραυμάτων και επιβαρύνει ή πυροδοτεί ψυχικές νόσους (κατάθλιψη, διαταραχή μετατραυματικού στρες).

Καρτάλης: Αν ξεχώριζα ένα πρόβλημα για την κλιματική αλλαγή στη χώρα μας, θα ήταν οι καύσωνες

Διαπιστώνεται συστηματική αύξηση θερμοκρασίας σε όλη τη Μεσόγειο. Αν ξεχώριζα ένα πρόβλημα για την κλιματική αλλαγή στη χώρα μας, θα ήταν οι καύσωνες.  Εχουμε αυξημένους και με επίμονη ένταση καύσωνες που προκαλούν πίεση στην υγεία του πληθυσμού ταυτόχρονα με το φαινόμενο της ξηρασίας που επιτείνει την κατάσταση.

Ξεκινά το πρώτο πάνελ με θέμα «Βιώνοντας την Κλιματική Αλλαγή: Οι παρεμβάσεις και οι λύσεις»

• Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
• Παγώνα Λάγιου, Κοσμήτωρ, Καθηγήτρια Υγιεινής – Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής ΕΚΠΑ, Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard
• Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος, ΕΚΠΑ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Μαρία – Νίκη Γεωργαντά και Γιώργος Μιχαηλίδης

Καλωσόρισμα από την Παναγιώτα Καρλατήρα, Διευθύντρια του ygeiamou.gr

Στο βήμα του συνεδρίου η διευθύντρια του ygeiamou Παναγιώτα Καρλατήρα μιλάει για την ανάγκη ύπαρξης ενός ανθεκτικού συστήματος υγείας. Το δημογραφικό, η τεχνολογία και ένα φιλικό σύστημα υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο της θεματολογίας του φετινού 6ου Συνεδρίου Υγείας.

dsc_7255__1_

Έχει ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου στο 6ο Συνέδριο ygeiamou

img_4412
img_4413
img_4414

Οι θεματικές ενότητες του 6ου Συνεδρίου ygeiamou

Δημογραφικό Ζήτημα: Επιδράσεις της γήρανσης του πληθυσμού και των δημογραφικών μεταβολών στις υγειονομικές πολιτικές
Κλιματική Αλλαγή και Υγεία: Πώς οι περιβαλλοντικές αλλαγές επηρεάζουν τη δημόσια υγεία και ποιες είναι οι προκλήσεις για το σύστημα υγείας
Ψηφιακό Σύστημα Υγείας: Ανάδειξη των προοπτικών της τεχνολογίας στην αναβάθμιση της περίθαλψης και στη βελτίωση της πρόσβασης για τους πολίτες
Οι νέες προοπτικές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας
Σύστημα Υγείας: Πολιτικές για ένα Βιώσιμο και Δίκαιο Μέλλον
Φαρμακευτικός κλάδος: Αναδεικνύοντας τον αναπτυξιακό ρόλο του στην Οικονομία
Νοσοκομειακός Χάρτης: Σχεδιάζοντας το νέο τοπίο των νοσοκομείων και των δομών υγείας.

Ποιοι είναι οι ομιλητές του πρώτου πάνελ

Στο πρώτο πάνελ με θέμα «Βιώνοντας την Κλιματική Αλλαγή: Οι παρεμβάσεις και οι λύσεις» θα μιλήσουν η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, η Παγώνα Λάγιου, Κοσμήτωρ, Καθηγήτρια Υγιεινής – Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής ΕΚΠΑ, Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard και ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος, ΕΚΠΑ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή.

Θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Μαρία – Νίκη Γεωργαντά και Γιώργος Μιχαηλίδης.

  • Ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εργασίες του συνεδρίου

Ακολουθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου:

6ο Συνέδριο ygeiamou

Οικοσύστημα Υγείας: Στρατηγικές και προκλήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2025

ΦΑΡΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

09:45 Προσέλευση

10:30 Έναρξη – Χαιρετισμός

10:35 – 11:05 Βιώνοντας την Κλιματική Αλλαγή: Οι παρεμβάσεις και οι λύσεις

Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
Παγώνα Λάγιου, Κοσμήτωρ, Καθηγήτρια Υγιεινής – Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής ΕΚΠΑ, Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard
Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος, ΕΚΠΑ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Μαρία – Νίκη Γεωργαντά και Γιώργος Μιχαηλίδης

11:10 – 11:50 Αντιμετωπίζοντας το Δημογραφικό ζήτημα: Ο ρόλος της επιστήμης, των κυβερνήσεων, των πολιτών

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας
Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια και Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ
Μιλτιάδης Νεκτάριος, Ομότιμος Καθηγητής Ασφάλισης του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Βύρων Κοτζαμάνης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ), Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Βασίλειος Κελλάρης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Αντιπρόεδρος Μονάδας IVF Εμβρυογένεσις ΥΓΕΙΑ

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Στέφανος Τζανάκης

11: 55 – 12.30 Ψηφιακή Επανάσταση στην Υγεία: Καινοτομία, Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Νίκη Τσούμα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ
Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός
Αντώνης Φιλιππίδης, Πρόεδρος & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης

12:35 – 13:15 Οι νέες προοπτικές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τους

Χρήστο Κοντοβουνήσιο, Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής, Β’ Χειρουργικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Δημήτριο Τσιφτσή, Συντονιστής Διευθυντής, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ

13:15 – 14:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

14:15 – 14:45 Σύστημα Υγείας: Πολιτικές για ένα Βιώσιμο και Δίκαιο Μέλλον

Ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος συζητά με τον κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα, Καθηγητή Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Σορβόνης

Συντονίζει η δημοσιογράφος Γεωργία Σαδανά

14:50 Οικοδομώντας την ανθεκτικότητα της φαρμακοβιομηχανίας σε καιρούς διαρκών προκλήσεων

Αθανάσιος Αρχοντίκης, Αντιπρόεδρος, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Συντονιστής Επιχειρηματικής Αριστείας, Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ)

15:00 – 15:40 Αναδεικνύοντας τον αναπτυξιακό ρόλο του φαρμάκου στην Οικονομία

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος Pharma Innovation Forum (PIF)
Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΦΕΕ)
Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κούτρας

15:45 Η συνδρομή της Nova ICT στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας

Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθύνων σύμβουλος NOVA ICT

15:55 – 16:35 Σχεδιάζοντας τον νέο νοσοκομειακό χάρτη: Δυσκολίες και Προοπτικές

Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας
Ιωάννης Μπολέτης, Πρόεδρος Ωνασείου, Ομότιμος Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Εντατικολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ
Παντελής Μεσσαρόπουλος, Πρόεδρος Κέντρου Τεκμηρίωσης Κοστολόγησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ)

Συντονίζει η δημοσιογράφος Παναγιώτα Καρλατήρα

16:45 Λήξη Συνεδρίου

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου.