Στο πλαίσιο των δεδομένων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού Covid-19, και με σκοπό την συνέχιση παροχής φροντίδας υγείας στους παιδιατρικούς μας ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα, καθώς και την ευρύτερη διατήρηση της δημόσιας υγείας, η Παιδονευρολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής (υπεύθυνος της οποίας είναι ο κ. Αργύριος Ντινόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας στο ΕΚΠΑ) οργανώνει τη λειτουργία προγράμματος υποστήριξης παιδιατρικών ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, καθώς και των φροντιστών και οικογενειών τους, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στους παιδιατρικούς ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα που παρακολουθούνται ήδη από το τμήμα μας.
  • Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας για την αντιμετώπιση νέων νευρολογικών προβλημάτων που προκύπτουν σε παιδιά.
  • Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κάλυψη των αναγκών της συνταγογράφησης.

Α. Για συνέχιση θεραπευτικής αγωγής:

Η εξυπηρέτηση θα πραγματοποιείται μέσω άυλης συνταγογράφησης, μετά από αποστολή του αιτήματος στο mail: paidonevrologiko@gmail.com . Θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται, επίσης, τα κάτωθι στοιχεία του παιδιού: ΑΜΚΑ, Βάρος σώματος, ημερήσια δοσολογία φαρμάκων και επισύναψη τελευταίας ιατρικής βεβαίωσης.

Β. Για περιπτώσεις που χρήζουν έναρξης ή αλλαγής στην φαρμακευτική αγωγή, υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού έκτακτης εκτίμησης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Η εξέταση θα πραγματοποιείται στο εξωτερικό ιατρείο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

  • Συνέχιση λειτουργίας της 24ωρης γραμμής άμεσης βοήθειας για την παιδική επιληψίας.

Σημειωτέον ότι η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας δεν υποκαθιστά την επαφή που πρέπει να έχουν οι ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα με τον θεράποντα ιατρό τους.  Οι οδηγίες που αφορούν το νόσημά τους και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν πρέπει να προέρχονται από τον θεράποντα ιατρό, εφ΄ όσον παρακολουθούνται σε άλλη δομή του Συστήματος Υγείας και όχι στην Παιδονευρολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής.

Έναρξη και Διάρκεια προγράμματος: 16-04-20 ως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19.

Η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας λειτουργεί ως εξής:

Για ιατρικά νευρολογικά θέματα:

Ωράριο: 10:30-14:00 στο τηλέφωνο 2105831269

Για διαδικαστικά θέματα:

Γραμματεία:  8-10π.μ. στο τηλέφωνο 2105831293

Για επείγουσες καταστάσεις σε επιληπτικούς ασθενείς:

Τηλέφωνο 24ωρης γραμμής άμεσης βοήθειας παιδικής επιληψίας: 6907988500

Για άυλη συνταγογράφηση στο πλαίσιο συνεχιζόμενης θεραπείας:

 e-mail: paidonevrologiko@gmail.com