Κάτω από την εμβολιαστική «ΟΜΠΡΕΛΑ» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα βρεθούν το επόμενο διάστημα τα παιδιά σε 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στους δήμους Αλοννήσου, Αμοργού, Σφακίων, Νισύρου, Ιθάκης, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Γορτυνίας, Βόρειων Τζουμέρκων, Πρεσπών, Παρανεστίου, θα υλοποιηθεί η δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ» που επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά για τους ιούς HPV, κορωνοϊού και μηνιγγίτιδας. Και οι τρεις ιοί προκαλούν ασθένειες που μπορεί να έχουν σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες. Μέσω αυτής της δράσης η Ομοσπονδία των παιδιάτρων στοχεύει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, να διαλύσει τις συνήθεις παρανοήσεις και να ενθαρρύνει τους γονείς να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών μέσω του εμβολιασμού.

«Καθώς διανύουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλειά μας, αλλά κυρίως στην ασφάλεια της υγείας των παιδιών μας. Με τους εμβολιασμούς των παιδιών, λόγω της πανδημίας, να έχουν καθυστερήσει ανησυχητικά, είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτούμε για τους τρόπους προστασίας των εαυτών μας και των αγαπημένων μας προσώπων» σημειώνει με αφορμή τη σημαντική δράση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, κ. Κώστας Νταλούκας.

«Με τη δράση μας θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητες ανά την Ελλάδα θα είναι καλά ενημερωμένες σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά κυρίως θέλουμε τα παιδιά μας να είναι εμβολιασμένα για τα πολύ σοβαρά αυτά νοσήματα. Επιλέξαμε να επισκεφτούμε δέκα δήμους που υπάρχει ανισότητα πρόσβασης σε παιδιατρικές δομές και όπου η πληροφόρηση για θέματα υγείας και εμβολιασμών είναι εξαιρετικά δύσκολη» καταλήγει ο ειδικός.