Από τα δεδομένα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά τα συμπτώματα της μετάλλαξης Omicron είναι όμοια με αυτά του κρυολογήματος – δηλαδή πυρετός και έντονος βήχας – ενώ όσοι νοσήσουν μπορεί να έχουν προσωρινή απώλεια γεύσης ή ακόμα και της όσφρησης.

Όπως αναφέρει η Mirror υπήρξε ακόμα μία καταγραφή συμπτώματος της Omicron. Αυτή τη φορά το σύμπτωμα ήταν δερματικό. Μάλιστα πρόκειτα για δύο τύπους  εξανθήματος.

Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Το συγκεκριμένο εξάνθημα μπορεί να επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, εν αντιθέσει με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Ένα άλλο σύμπτωμα, που είναι και το πιο σπάνιο παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Omicron: Αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική

Παραλλαγή Omicron: Ποδαρικό με νέα μέτρα στις 3 Γενάρη – Τι αλλάζει σε εστίαση, εργασία και διασκέδαση