Όσοι έχουν νοσήσει ήδη από λοίμωξη Covid-19 και συγκεκριμένα από άλλα στελέχη του κορωνοϊού, όπως το Άλφα ή το Δέλτα, δεν φαίνεται να απολαμβάνουν κάποια προστασία έναντι του νέου στελέχους Omicron σύμφωνα με την Anne von Gottberg, ειδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Νοσημάτων της Νοτίου Αφρικής.

«Πιστεύουν ότι το ιστορικό λοίμωξης Covid-19 δεν παρέχει προστασία έναντι της Omicron», ανέφερε την Πέμπτη προσθέτοντας ότι ήδη οι γιατροί έχουν αρχίσει να παρατηρούν «μια αύξηση της επαναλοιμώξεις» εξαιτίας της παραλλαγής Omicron.

Η Δρ von Gottberg απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την κατάσταση της επιδημίας στη Νότια Αφρική, είπε ότι η αυξητική τάση παρατηρείται και σε προγνωστικά μοντέλα για τον γενικό πληθυσμό.

«Εκτιμώ ότι ο αριθμός των περιπτώσεων θα αυξηθεί εκθετικά σε όλες τις επαρχίες της χώρας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την σοβαρή νόσο, καθώς μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν όντως από τη σοβαρή νόσο, τη νοσηλεία και φυσικά τον θάνατο», είπε.

Διαβάστε επίσης 

Πανεπιστήμιο Harvard: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μετάλλαξη Omicron

Omicron: Να ανησυχούμε λιγότερο για την νέα μετάλλαξη; Η επιστήμη απαντά

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Omicron: «Φταίει» η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη; Η επιστήμη απαντά