Με ειδικευόμενους γιατρούς λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου, μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της παραίτησης του διευθυντή της κλινικής.

Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, την οποία γνωστοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει αμέσως μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Το Σωματείο Εργαζομένων με ανακοίνωσή του, που κοινοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλει πως η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής χωρίς επικεφαλής ειδικευμένο παιδίατρο βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, και ενώ στην κλινική νοσηλεύονται ήδη παιδιά!

«Οι μαθητευόμενοι – ειδικευόμενοι ιατροί δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται χωρίς εποπτευόμενο – ειδικευμένο παιδίατρο» αναφέρει το Σωματείο, και υπενθυμίζει ότι έχει αναδείξει το ζήτημα πριν από την παραίτηση προκειμένου να προλάβει και να αποτρέψει δυσάρεστες, ίσως και επικίνδυνες εξελίξεις, χωρίς όμως να εισακούεται.

«Σήμερα έγινε συνάντηση με την Διοικήτρια, παρουσία του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα που προέκυψε. Επιτέλους αναγνώρισαν το σοβαρό πρόβλημα της (μη) λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής και μας ενημέρωσαν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την προσπάθεια εύρεσης ιατρών από τα νοσοκομεία της Διοικητικής περιφέρειας» προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Ζητούν, επίσης, να δημοσιευτεί το ΦΕΚ διορισμού της Επιμελήτριας  Β΄ που από τον Απρίλιο του 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να αποδεχτούν την θέση του παιδιάτρου στο νοσοκομείο και τέλος την προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων στην κλινική στην θέση αυτών που αποχώρισαν.

«Σε καμία περίπτωση δε μπορεί ο γενικός ιατρός ή ιατρός οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας να αντικαταστήσει τον παιδίατρο και να στηρίξει τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής» υπογραμμίζουν.