Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα πτέρυγα θεραπευτηρίου στο Άσυλο Ανιάτων παρουσία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Στην προσφορά του Ασύλου Ανιάτων εδώ και σχεδόν 130 χρόνια αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου τονίζοντας ότι «μέσα στην καρδιά της πόλης το Άσυλο Ανιάτων εδώ και σχεδόν 130 χρόνια στηρίζει συμπολίτες μας προσφέροντάς τους όχι μόνο ένα ζεστό κρεβάτι και τακτική φροντίδα που τους είναι απολύτως απαραίτητη αλλά κυρίως μία ζεστή αγκαλιά, μία αξιοπρεπή και ομαλή καθημερινότητα ανάμεσα σε ανθρώπους που τους αγαπούν και τους νοιάζονται, που αποτελούν για αυτούς οικογένεια».

Παράλληλα σημείωσε: «Η προσφορά του Ασύλου είναι διπλά αξιέπαινη διότι όλα αυτά τα χρόνια βασίζεται αποκλειστικά σε δικούς του πόρους χωρίς να λαμβάνει οικονομική στήριξη από την πολιτεία και αυτό δεν είναι προφανώς ούτε αυτονόητο ούτε αμελητέο σε μία χώρα όπου το κράτος έχει καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση ως ο κύριος χρηματοδότης στον τομέα της Πρόνοιας». Ακόμη η κ. Μιχαηλίδου εξέφρασε την ελπίδα «να παραμένουν επαρκή η σωματική αντοχή και τα ψυχικά αποθέματα της διοίκησης και του προσωπικού για να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους με δύναμη και με αισιοδοξία». «Οφείλουμε όσοι είμαστε φορτισμένοι με τη χάραξη πολιτικής και την άσκηση διοίκησης σε οποιοδήποτε επίπεδο να πορευόμαστε με συγκεκριμένους στόχους, συγκεκριμένες πολιτικές σαφή προγραμματισμό έχοντας ως κριτήριο τη βελτίωση της ζωής όσων έχουμε εκλεγεί να υπηρετούμε», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός αφού χαιρέτισε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης στην νέα πτέρυγα θεραπευτηρίου και στην ανανέωση των ιατρικών εξοπλισμών υπογράμμισε: «Αν όλοι μας χρειαζόμαστε ένα πολιτισμένο και ευχάριστο περιβάλλον στην καθημερινότητά μας αυτό είναι πολλαπλάσια απαραίτητο για τους γονείς μας τα αδέρφια τους φίλους μας που η μέρα τους κυλάει σε αυτό το πολύ φιλόξενο τετράγωνο της Κυψέλης. Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εύχομαι τα σημερινά εγκαίνια να αποτελέσουν ένα χρονικό ορόσημο για τη συνέχιση της πορείας του ασύλου ανιάτων με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και ακόμη μεγαλύτερη πίστη στην ομορφιά της προσφοράς του ανθρώπου».

Τη στήριξη της Περιφέρειας σε τέτοιου είδους προσπάθειες και ενέργειες εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης τονίζοντας ότι «η δική μας παρουσία έχει να κάνει με τη διάθεσή μας να στηρίξουμε δομές οι οποίες σχετίζονται με τον άνθρωπο και τη ζωή. Εκ μέρους όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα είμαστε κοντά σας, θα είμαστε παρόντες και όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε όλοι οι άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι δεν τέλειωσε η ζωή με αναξιοπρέπεια αλλά υπάρχει αξιοπρέπεια με την αλληλεγγύη όλων μας».

Απευθύνοντας χαιρετισμό η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε: «Σήμερα μετά από πολλές δυσκολίες, στα 126 χρόνια λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων, γιορτάζουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης της Γιαγλοπούλειου πτέρυγας του Νοσηλευτηρίου μας και την άφιξη του νοσοκομειακού εξοπλισμού. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που με τη βοήθειά σας σύντομα θα ολοκληρώσουμε, για να προσφέρουμε αγάπη και αξιοπρέπεια σε 38 ακόμη συνανθρώπους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για όλους τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους και υποστηρικτές που συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην κάθε μας προσπάθεια».

Το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί ανελλιπώς από το 1893 μέχρι σήμερα έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Σήμερα, το Ίδρυμα, περιθάλπει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Για την περίθαλψή τους εργάζονται 110 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες κ.α.), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη. Η νέα πτέρυγα θα διαθέτει 38 κλίνες και θα νοσηλεύονται άτομα που η κύρια πάθησή τους οφείλεται σε κινητική αναπηρία αποσκοπώντας στην αποκατάσταση και τη συντήρησή τους.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος και ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής.