Το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Ελιτούρ συμμετείχε ως Silver Xορηγός στο 1ο Αραβο – Ελληνικό Συνέδριο για την Υγεία, που διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο και πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στις 22-23 Μαΐου. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου με σημαντικές παρουσίες από Άραβες και Έλληνες αξιωματούχους, καθώς και από επαγγελματίες και επιχειρηματίες από το χώρο της Υγείας και του Τουρισμού, όπου μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της Ελιτούρ Δρ. Γιώργος Πατούλης, ο Dr. Ibrahim Alomar, βοηθός αναπληρωτή υπουργού για την ανάπτυξη επενδύσεων στον τομέα της υγείας της Σαουδικής Αραβίας, ο Dr. Faisal Al-Dahmashy, βοηθός αναπληρωτή υπουργού για τις νοσοκομειακές υπηρεσίες στο Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, ο Πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Γερονικόλας και το μέλος του Δ.Σ του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Βεργίνης.

Οι συνεδρίες και διαβουλεύσεις παρουσιάζουν τους τομείς της Υγείας, τον νοσοκομειακό και εργαστηριακό εξοπλισμό, τα κέντρα αποκατάστασης, τον ιατρικό τουρισμό και τη βιομηχανία των βιολογικών καλλυντικών, τομείς στους οποίους και οι δύο πλευρές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ στο πλαίσιο της διάλεξής του, επεσήμανε, τη διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα σε στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελιτούρ, τα οποία αναφέρθηκαν στις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχουν στους τομείς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, των κλινικών και της οδοντιατρικής.

Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην Ελλάδα, ο τομέας του τουρισμού υγείας γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Οι επενδύσεις σε σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις, η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών και η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για τους διεθνείς ασθενείς. Επιπλέον, οι συνδυασμένες προσπάθειες της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας». Παράλληλα ο κ. Πατούλης πρόσθεσε πως η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τουρισμό υγείας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο καταρτισμένο Ιατρικό προσωπικό, στον πολιτισμό – ιστορία, καθώς και στο φυσικό μας πλούτο. Στη συνέχεια της εισήγησής του ο Πρόεδρος της Ελιτούρ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας: «Επιδιώκουμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τη μοναδική σύνδεση μεταξύ κορυφαίας ιατρικής φροντίδας και αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε την Ελλάδα όχι μόνο ως προορισμό υψηλής ποιότητας ιατρικής περίθαλψης, αλλά και ως μέρος όπου οι ασθενείς μπορούν να απολαύσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά».

Στις εργασίες του 1ο Αραβο – Ελληνικού Συνεδρίου για την Υγεία συμμετείχαν από την πλευρά της Ελιτούρ με σημαντικές ομιλίες ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάντος, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Βανέσα Δεληχρήστου και κ. Νικόλαος Κουβελάς. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις, του Προέδρου της Ελιτούρ κ. Γιώργου Πατούλη με αξιωματούχους και επιχειρηματίες από τις Αραβικές χώρες, που στοχεύουν στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, με πολύ θετικά αποτελέσματα.