Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών», την οποία διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας για την πυρηνική ιατρική.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του Ογκολογικού Ασθενή. Μέσα από εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και διαδραστική συζήτηση, θα αναλυθεί η προσφορά του PET scan στη διάγνωση, ενώ θα παρουσιαστούν οι νέες θεραπείες.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης, κ. Ιωάννης Κούτσικος επισημαίνει ότι:

«Με μεγάλη μου χαρά, ως Πυρηνικός Ιατρός και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης, ανυπομονώ για τη διεξαγωγή της Ημερίδας με θέμα «Σχεδιάζοντας το αύριο στην διαχείριση του Ογκολογικού Ασθενή» στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024.
Ο σημαντικότερος ρόλος του λειτουργήματός μας είναι να ακούμε τον ασθενή και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα του. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία του Ογκολογικού Ασθενή. Επιπλέον, την άριστη συνεργασία μας με την ΕΛΛΟΚ θα επισφραγίσει η υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας».

Υπογραμμίζεται ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θεματικές ενότητες της ημερίδας, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στο ρόλο της Πολιτείας, στη συμβολή των συλλόγων ασθενών και στα οφέλη των κλινικών μελετών για τις νεότερες θεραπείες και, παράλληλα, περιλαμβάνουν τη συζήτηση περιστατικών και σχολιασμό από ογκολόγους.

Η ώρα προσέλευσης ορίζεται στις 09.30, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σύνδεσμο https://afea.eventsair.com/nuclearforum/register.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για κοκκύτη: Δύο θάνατοι και 54 κρούσματα από την αρχή του έτους – Οι νέες οδηγίες εμβολιασμού

ΕΟΦ: Συναγερμός για θανατηφόρο συμπλήρωμα διατροφής – Πλασάρεται ως λιποδιαλυτικό